TC Stiphout houdt zondag 17 november haar 26ste Veldronde. FOTO: TC Stiphout.
TC Stiphout houdt zondag 17 november haar 26ste Veldronde. FOTO: TC Stiphout. (Foto: )

Veldhovense mountainbikers opgelet!

  Sport

TC Stiphout houdt zondag 17 november haar 26ste Veldronde. Deze in de regio en ver daarbuiten bekende jaarlijkse tocht voor mountainbikers voert over uitgepijlde routes in de Stiphoutse bossen en het 'Dak van Brabant' met afstanden van 30, 45 of 60 kilometer.

VELDHOVEN/STIPHOUT - Ook bij deze editie zijn er weer enkele nieuwe stukken in de routes opgenomen en verbeteringen aangebracht.
Bovendien heeft TC Stiphout voor haar Veldronde vorig jaar het predikaat 'Extra Goed Geregeld' van de NTFU verkregen. Voor, tijdens en rondom de Veldronde worden diverse speciale activiteiten en attracties aangeboden. Zo kunnen de 45 km en 60 km-rijders weer over de mountainbike-tracks van de Gulbergen (met 60 mtr. 'Het Dak van Brabant') en kan de jeugd (7 -12 jaar) op het HAC-terrein met hun eigen fiets of met een aanwezige MTB aan de slag.

Muziek en drankje

De gezellige pauzeplaats nabij Kasteel Croy, waar voor de nodige energie-aanvulling gezorgd zal worden, wordt door menig ATB/MTB-rijder elk jaar zeer gewaardeerd. Bij de start/finish wordt een gezellig plein ingericht waar de deelnemers eventueel na afloop onder de klanken van muziek van een drankje kunnen na-genieten.
Vertrek voor de 30 en 45 km tocht is tussen 08.30 en 1.:00 uur. Voor de 60 km tocht geldt als uiterste vertrektijd 09:30 uur.
Er is voldoende parkeerruimte voor de auto en een bewaakte fietsenstalling op het terrein.

Deelnemen?

Start: HAC-kantine op Sportpark Molenven 3, 5708 DW Helmond. De kosten bedragen slechts 5,00 euro per deelnemer, NFTU-leden betalen slechts 4,00 euro per deelnemer. Jongeren onder 16 jaar gratis kunnen gratis deelnemen. Voor NFTU-leden is er een Scan & Go inschrijving met pasje.
Nieuw is de voorinschrijving mogelijk via : htpp://tcstiphout.nl/veldronde/inschrijven. GPS-routes kunnen vooraf gedownload worden (vanaf zaterdag 16 november, 18.00 uur).

Aan de finish is een afspuitplaats voor de fietsen en voor de rijders is er gelegenheid om te douchen (M/V).

Meer informatie via e-mail:

tcs.veldronde@tcstiphout.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden