471 en 472: Rob Scheepers en Thijs Slegers brengen de eerste 10 items aan de man. FOTO: Ad Adriaans.
471 en 472: Rob Scheepers en Thijs Slegers brengen de eerste 10 items aan de man. FOTO: Ad Adriaans. (Foto: ad)

Veilingopbrengst naar nieuw record

  Sport

Ad Adriaans.

UNA in jubileumjaar

De opbrengst van de 3e veiling bij v.v. UNA overtreft vrijdag 1 november de stoutste verwachtingen van de organisatie. Aan het eind van de avond staat de teller op maar liefst... 111.092,00 euro!

VELDHOVEN - In een promotiefilmpje dat op de site van UNA staat, prijst een aantal bekende Nederlanders de veiling aan. Peter Heerschop was gastspreker tijdens de 1e veiling. "1 november is weer de veiling bij UNA. Dan is het altijd feest", zegt hij daarin. En feest was het bij UNA. En niet alleen omdat de club dit jaar het 90-jarig bestaan viert. Een opbrengst van 90.000,00 euro waarop sommigen in dit jubileumjaar hun hoop gevestigd hadden, wordt ruimschoots overtroffen. Het is een bruto-opbrengst waarop nog alle onkosten vanaf moeten. Een deel ervan gaat naar de Stichting Spieren voor Spieren.

Leuker

De eerste 10 kavels worden enthousiast door gastspreker Rob Scheepers en Thijs Slegers in een overvolle UNA-kantine aan de man gebracht. Nummer 8 is een unieke blik achter de schermen tijdens de wedstrijd PSV-Willem II op 8 februari in de slipstream van Thijs Slegers voor 2 personen. "Ik voel me vereerd", reageert de perschef van PSV als iemand er 600,00 euro voor over heeft.

Onder het motto 'geven is leuker dan ontvangen' neemt de ervaren veilingmeester Ad van Zelst de verkoop dan over. Namens de Stichting Spieren voor Spieren is directeur Minke Booij aanwezig. De voormalige tophockeyster licht kavel 24 toe. Een lang weekend weg voor een gezin met een kind met een spierziekte. De koper schenkt dit item aan Spieren voor Spieren. Verschillende gele biednummers gaan vervolgens één voor één de lucht in. Veldhovenaar Henk van Zelst is uiteindelijk voor 1.000,00 euro koopman. Hij gunt het gezin de vakantie van harte. "Ik ken verschillende kinderen met een spierziekte. Zelf heb ik 2 kinderen en 6 kleinkinderen die gezond zijn. Dat is onbetaalbaar."

Dakar

Af en toe moet de veilingmeester de rumoerige meute tot stilte manen. "Het hoeft niet zoals in de kerk, maar bijna wel." Kavel 80 krijgt namens de organisatie een mondelinge toelichting van Ron Dillen. Een dan muisstille zaal wordt warm gemaakt te bieden op een all inclusive vip rally experience Dakar 2020 finishreis voor 2 personen. "Jongens, dit is een ervaring die je nooit meer vergeet", moedigt Van Zelst de zaal aan. Johan Groenen houdt het bieden het langst vol. Het kavel kost hem 2 keer € 5.700,00 euro. "In combinatie met het goede doel is het mij dit waard", zegt de man die jarenlang bij Rood-Wit in het vaandelteam speelde.

Om 23.00 uur ziet Van Zelst dat hij nog 100 items te gaan heeft en stelt vast dat hij het niet redt voor middernacht. Het is inderdaad een kwartier na twaalven als het laatste van de 251 veilingitems een koper heeft gevonden. De donatie voor Spieren voor Spieren wordt later bekend gemaakt.

//////////////////////////////////////

4 keuzefoto's

471 en 472: Rob Scheepers en Thijs Slegers brengen de eerste 10 items aan de man.

Veiling van een exclusieve Burleaux hoed (die door meisje geshowd wordt)

Veiling UNA

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden