Sporttalent 2018, Klaas-Jan Zwolsman , G.V. Voorwaarts ,Turnen. FOTO: Theo van Sambeek.
Sporttalent 2018, Klaas-Jan Zwolsman , G.V. Voorwaarts ,Turnen. FOTO: Theo van Sambeek. (Foto: )

Veldhovens Sportgala 2019 legt sportprestaties onder de loep

  Sport

Mireille Camps

Vrijdag 17 januari 2020 wordt in De Schalm voor de 5e keer het Veldhovense Sportgala gehouden worden. Sporters die een opmerkelijke prestaties hebben geleverd, kunnen genomineerd worden en uiteindelijk gekozen worden tot sportman, -vrouw, -ploeg en -talent van 2019. Iedereen die sport een warm hart toedraagt, is welkom op deze feestelijke avond vol zang, dans, muziek en… Positieve, sportieve spanning!

VELDHOVEN - De 14-jarige Klaas-Jan Zwolsman, turnend bij G.V. Voorwaarts, mocht zich sporttalent 2018 noemen. Hoe is het hem vergaan en wat verwacht hij van het aankomende Sportgala?

Zwolsman: "Ik vond het Sportgala 2018, gehouden begin dit jaar, super gaaf en ik had totaal niet verwacht te winnen. Het afgelopen jaar heb ik maar 3 wedstrijden gehad en ben bij het NK in Ahoy niet in de prijzen gevallen, wel de 4e plek. We hebben bij de trainingen vooral gefocust op techniek. Ik heb een nieuwe trainer. In december heb ik mijn 1e internationale wedstrijd van dit jaar, in Luxemburg.
"Komend Sportgala kom ik zeker kijken. Ik vond alleen al de nominatie een motivatie om door te gaan en hoop dat het volgend sporttalent dat ook zo voelt. Zondag 3 november doe ik met een team van G.V. Voorwaarts Veldhoven mee aan de Nationale Team Cup (NTC)".

Waardering topsporter

Tim Verbaandert (atletiek) is de laatste 2 edities van het Sportgala uitgeroepen als Sportman van het Jaar! Hij vindt het gala een leuk evenement, omdat het een veelal geheel andere doelgroep kennis laat maken met de geselecteerde sporters.
Verbaandert: "Mijn familie en vrienden weten al van mijn prestaties, maar door een evenement als het Sportgala mag je voor een volle zaal gaan staan met mensen die je niet allemaal kent. Op zo'n moment laten ook zij ook hun waardering zien voor jou als topsporter. Dit geeft je toch weer een goed gevoel en motivatie om weer verder te gaan trainen. Ik ben afgelopen juli naar mijn 1e Europees Kampioenschap op de atletiekbaan geweest waar ik de 8e plek heb bereikt op het onderdeel 3.000 meter".

Aanmelden kandidaten

Bestuurslid PR, Nikki Gruijters benadrukt: "Kandidaten kunnen zich tot en met 23 november via de website aanmelden voor de verschillende categorieën van het Sportgala 2019."

www.sportgala-veldhoven.nl/aanmelden

Meer berichten