Het is door haar man dat Karin Verheijden met het hardloopvirus besmet raakte.
Het is door haar man dat Karin Verheijden met het hardloopvirus besmet raakte.

'Hardlopen is heerlijk om te doen'

  Sport

"Het loopt als een rode draad door mijn leven." Aan het woord Karin Verheijden. Zij vertelt over haar sport, het hardlopen.

VELDHOVEN - Karin Verheijden heeft vele sporten beoefend. "Mede doordat ik sportlerares was. Dan kom je automatisch in aanraking met verschillende sporten."

Besmet

Dat ze begon met hardlopen had te maken met haar man. "Dat konden we mooi samen doen. En ik raakte besmet met het hardloopvirus! Ik wilde meer, ik wilde een marathon gaan lopen. Maar om dat nu zo maar even te gaan doen? Dat vond ik niet echt verantwoord en zodoende ben ik lid geworden bij GVAC."
Verheijden begon met de trainingen en 16 weken later liep ze haar 1e marathon en is zelfs een keer 2e geworden op het NK. "Ik maakte binnen de kortste keren de grootste progressie. Na een poosje heb ik mijn licentie aangevraagd en ben professioneel gaan lopen."

Lol

Verheijden heeft een loopmaatje. "Rien Vlemmix, 69 jaar, wilde stoppen maar hij is voor mij gebleven en is mijn haasje geworden. Dat is het mooie van de hardloopsport. De saamhorigheid, het groepsgevoel, samen mooie resultaten proberen te behalen. Je loopt voor jezelf, de training daarvoor doe je zelf. Wat ik prettig vindt is dat iedereen elkaar helpt en aanmoedigt. Het allerbelangrijkste? De lol die we onder elkaar hebben!"

Alle onderdelen

Verheijden traint op dinsdag en donderdag bij GVAC. Daarnaast loopt ze met een app groepje. "Dan spreken we af waar we gaan lopen. Niet iedereen loopt dezelfde snelheid en afstand, maar we gaan wel samen."
Inmiddels heeft Verheijden aan bijna alle onderdelen van de hardloopsport meegedaan. "Trails en boslopen. Hele en halve marathons. Leuk om dat allemaal af te wisselen. Heuvel op en heuvel af, trap op en af, door de modder of op de baan."
"Als ik niet meer zou kunnen hardlopen zou ik me ongelukkig voelen. Hardlopen is heerlijk om te doen!"

Meer berichten