Njord begint de landelijke ontderwaterhockey-competitie niet op lege maag. Tekst: Arno Engelen - Foto: Gerhard Langelaar.
Njord begint de landelijke ontderwaterhockey-competitie niet op lege maag. Tekst: Arno Engelen - Foto: Gerhard Langelaar. (Foto: )

OWH Njord sterk aanwezig op Bitterballentoernooi

  Sport

Zaterdag 7 september is de 2e editie geweest van het jaarlijkse 'Bitterballentoernooi'. Het markeert de start voor een nieuw seizoen van de landelijke onderwaterhockey-competitie voor de jeugd, georganiseerd door zwemvereniging Njord in zwembad 'Den Ekkerman' te Veldhoven. Na een goede editie van het eerste bitterballentoernooi vorig jaar, smaakte dit naar meer.

VELDHOVEN - Het bitterballentoernooi zaterdag trok weer onderwaterhockey-verenigingen vanuit het hele land. Zo'n 80 deelnemers waren aanwezig waar er gemiddeld 8 spelers meedoen tijdens een wedstrijd. (6 veldspelers en reserves). Onderwaterhockeyvereniging Njord deed zelf met 3 jeugdteams mee en had voor deze gelegenheid de teams zodanig gehusseld dat er drie gelijkwaardige teams ontstonden. Het 3e en 1e team van Njord behaalden respectievelijk goud en zilver en team 2 een nette vijfde plaats.
Na een lange middag is deze dag afgesloten met friet en, hoe kan het ook anders, bitterballen! - geregeld en deels gesponsord door Cafetaria De Smickel. Voor de sporters en alle vrijwilligers was het weer een gezellige en geslaagde dag en dus een goede aftrap voor het komende onderwaterhockey-seizoen.

Tekst: Arno Engelen

Foto's: Gerhard Langelaar

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden