"Bij Geocaching loop je door middel van opdrachten naar de 'schat',  de cache." FOTO: Bert Jansen.
"Bij Geocaching loop je door middel van opdrachten naar de 'schat',  de cache." FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

'Zo kom je alle cadeautjes tegen'

  Sport

Hannie Bettgens.

Mijn sport is...

Naam?

"Sonja Feijen."

Geboortedatum?

"Ik ben geboren op 29-06-1965."

Woont in Veldhoven of sport bij?

"Ik woon al mijn hele leven in Veldhoven, in Den Ekker om precies te zijn. Ik ben hier geboren en getogen."

Wat is je sport?

"Ik neem deel aan diverse sporten, Zumba en Fitness. Maar voor deze krant ga ik vertellen over Geocaching. Bij Geocaching loop je door middel van opdrachten naar de 'schat', de cache. Als we samen op pad gaan, zoekt mijn man de route uit en dat kan variëren van een paar uurtjes tot een hele dag of meer. Hij neemt dan altijd de rugzak mee met de spullen die we nodig hebben zoals een touw, centimeter, magneet, zaklampje, magneet enzovoorts. Op de gekste plekken moet je de cache zien te vinden, zoals in een holle boomstam of onder de grond." Lachend: "En ik heb de rugzak met de koffie en de broodjes, das mijn taak. O ja... En ik mag meelopen of fietsen."

Waarom deze sport?

"Ja, dat is eigenlijk een goeie vraag! Eigenlijk is het de sport van mijn man. Hij vond het helemaal leuk en ik ben maar eens met hem meegegaan en toen ben ook ik er mee besmet geraakt."

Hoe vaak sport je?

"We proberen zo veel mogelijk te gaan. Soms met zijn tweeën, soms met vrienden of mijn zus."

Waarom teamsport of individueel?

"Caching met meerdere personen is samenwerken, samen kwebbelen en samen genieten van al het moois dat je samen onderweg tegen komt."

Wat levert de sport je op? (conditie, afreageren, etc)

"Ik werk in de zorg en ben life en kindercoach. Daardoor word ik soms geconfronteerd met heftige verhalen en emoties. Als coach maak ik mensen bewust om op een andere manier te kijken en te genieten van de mooie dingen die de natuur te bieden heeft. En dat is wat caching mij oplevert: mijn hoofd kunnen leegmaken en genieten van alles om me heen."
"Soms is dat ook heerlijk lekker in het zonnetje op een bankje gaan zitten... Kopje koffie erbij en kijken hoe mijn man zijn hersens
kraakt om de juiste coördinaten te vinden via een puzzel of een of andere moeilijk opdracht."


'Samen werken,
samen
kwebbelen
en
samen genieten'

Nog iets anders over jouw sport?

"Met caching kom je op plekken, waar je normaal niet zo snel gaat wandelen, hard lopen of fietsen. Zo kom je alle cadeautjes uit de natuur tegen."

Voor meer info, kijk op Happy Life op Facebook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden