138 teams van maar liefst 54 verenigingen nemen deel aan de strijd om de felbegeerde MeerveldhovenCup. FOTO: Pixabay.
138 teams van maar liefst 54 verenigingen nemen deel aan de strijd om de felbegeerde MeerveldhovenCup. FOTO: Pixabay. (Foto: Pixabay)

Jeugdvoetbaltoernooi om de MeerveldhovenCup 2019

  Sport

Toernooicommissie SV Marvilde

In het laatste weekend van de zomervakantie staat, zoals gebruikelijk, het Toernooi om de MeerveldhovenCup gepland. Voor wie écht van voetbal houdt, is dit meer dan een schitterend evenement alleen. De strijd om de MeerveldhovenCup laat zien waar het talent zit.

VELDHOVEN - Van vrijdag 16 tot en met zondag 25 augustus wordt voor het 14e achteréénvolgende jaar op Sportpark Jongelingsveld van SV Marvilde aan de Kerkakkerstraat in Veldhoven gestreden om de felbegeerde MeerveldhovenCup.

1.700 spelers

Nieuw dit jaar is het zogenoemde 7x7-toernooi voor de senioren. Met het toevoegen van de senioren worden bijna alle leeftijdscategorieën bediend van een leuk en dus een gezellig toernooi. Mede hierdoor zullen er dit jaar 138 teams van maar liefst 54 verenigingen deelnemen. In 2 weekenden zullen teams uit geheel Brabant, Gelderland, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland en Limburg de poorten van het sportpark Jongelingsveld passeren. Omgerekend ruim 1.700 spelers.

Experimenteren

Het toernooi, opgezet voor alle lichtingen van de jeugd - 8 tot en met 18 jaar - en per lichting op gemiddeld 3 verschillende niveaus, is ideaal als voorbereiding op het aankomend voetbalseizoen. Immers na de 3 poulewedstrijden, waarin gespeeld wordt om de uiteindelijke plaats in de poule, gaan alle teams door naar de ¼ finale. In de poulefase kan er dus flink geëxperimenteerd worden.

Heel programma

De JO19 en JO18-categorie bijten de spits af op vrijdagavond 16 augustus vanaf 18.00 uur. Op zaterdag vanaf 08.30 uur zijn de JO11 en JO12-lichtingen aan de beurt. De JO14 en de JO15 's-middags. De jongste categorieën ,JO8 en JO9 en JO10 spelen op zondagmorgen 18 augustus het toernooi. De JO13 speelt het toernooi in de middag. Op vrijdagavond 23 augustus gaan we dan weer door met de JO16 en JO17. Op zaterdagmiddag 24 augustus spelen de senioren een 7x7 toernooi. En op zondag 25 augustus sluiten de vrouwenteams en de meisjesteams het toernooi af.

Gratis toegang

Het belooft weer gezellig druk en spannend te worden. Vanzelfsprekend zijn supporters en belangstellenden van harte welkom.
De toegang tot het sportpark is uiteraard gratis!

Meer berichten