Quinten Verhoeven: "Er zijn dus niet echt veel sporten waaraan ik mee kan doen, maar meedoen met RaceRunning kan ik wel heel goed!" FOTO: Bert Jansen.
Quinten Verhoeven: "Er zijn dus niet echt veel sporten waaraan ik mee kan doen, maar meedoen met RaceRunning kan ik wel heel goed!" FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

'Ik zou best vaker lekker willen sporten'

  Sport

Hannie Bettgens

De Veldhovense Quinten Verhoeven is 6 jaar oud en vertelt over zijn sport: RaceRunning!

Naam?

"Mijn naam is Quinten Verhoeven."

Geboortedatum?

"Ik ben 13 oktober 2012 geboren."

Woont in Veldhoven of sport bij?

"Ik woon in Veldhoven en ik sport bij Eindhoven atletiek."

Wat is je sport?

"RaceRunning..."

Waarom deze sport?

"Ik kan niet lopen en ik zit daarom in een rolstoel. Maar in mijn racerunner kan ik fijn rond lopen en rennen. Dit is dan ook meteen een heel goede training voor mijn spieren en conditie. Er zijn dus niet echt veel sporten waaraan ik mee kan doen, maar meedoen met RaceRunning kan ik wel heel goed!

Hoe vaak sport je?

"Dat is 1 keer per week."

Waarom teamsport of individueel?

"Racerunning is zonder meer een individuele sport... Maar we trainen altijd wel heel gezellig met een groepje."

Wat levert de sport je op?

"Ik zit in een rolstoel en ik kan niet lopen. Het is heel fijn voor mijn spieren en benen om lekker te kunnen bewegen. Zo kan ik tenminste ook wat energie kwijt. Ook is het gezellig om samen met de trainsters en de andere sporters spelletjes te doen en te racen."

Nog iets anders over jouw sport?

Soms mogen we naar muziek luisteren tijdens de training, dan kies ik altijd voor de Snollebollekes."
"Ik zou best vaker lekker willen sporten, maar dat gaat op dit moment dus niet. Reden daarvan is, dat mijn RaceRunner niet in de auto past. Ik kan hem dus nergens mee naar toe nemen. Anders zou ik thuis ook elke dag een rondje RaceRunning maken."

Belangrijk

Uit deze aflevering van de populaire serie 'Mijn favoriete sport...' mag onder andere zonneklaar blijken, dat Quinten Verhoeven zonder goed vervoer nergens komt. Daar zijn de opa en oma van Quinten Verhoeven een crowdfundactie gestart in Veldhoven (zie kader hieronder!), waarover u in een van de komende uitgaven van het Veldhovens Weekblad uitvoerig kunt lezen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden