Calisthenics groeit als sport nog altijd, met name omdat het een sport is voor jong en oud. FOTO: Mike Beerens/Royalbarzz.
Calisthenics groeit als sport nog altijd, met name omdat het een sport is voor jong en oud. FOTO: Mike Beerens/Royalbarzz. (Foto: )

Calisthenics Park Veldhoven het decor van kwalificatietoernooi

  Sport

Van de redactie

Calisthenics... De sport groeit nog altijd flink. En zaterdag 17 augustus staat er een officiële kwalificatiewedstrijd op het programma, dat voor het eerst in Nederland wordt gehouden. In Veldhoven, om precies te zijn! Dit kwalificatietoernooi is voor het Street Workout Wereld Kampioenschap 2019.

VELDHOVEN - De officiële kwalificatiewedstrijd vindt plaats in het Calisthenics Park Veldhoven, een initiatief in 2015 van Mike Beerens en later ook Joey Borgers, die naar de gemeente zijn gestapt met een plan om dergelijk park te plaatsen in de gemeente Veldhoven. 3 jaar en veel gesprekken later, is het park is officieel geopend door de sport wethouder op zaterdag 22 december 2018.

Simpel gezegd

Wat is Calisthenics? De Engelse naam calisthenics is afgeleid uit 2 Griekse woorden, te weten 'kalos', dat staat voor schoonheid/mooi, en 'sthenos', wat staat voor kracht. Calisthenics is simpel gezegd het trainen met eigen lichaamsgewicht. Geen halters en gewichten, dus: je trekt, duwt en draagt je eigen lichaam. Bekende calisthenics basisoefeningen zijn: push ups, pull, ups, crunches, lunges, dips en squats.

Calisthenics is goed voor het verbeteren van kracht en het cardiovasculaire systeem. Verder is het goed voor het motorische systeem omdat het de balans, snelheid en coördinatie verbetert. Calisthenics kan overal worden uitgevoerd en is voor iedereen geschikt. Of je nou jong of oud bent, beginner of expert.

Allereerste keer

Het officiële world cup event vindt zaterdag 17 augustus gaat voor de allereerste keer ooit in Nederland plaats. De 25 geselecteerde pro-atleten die zullen deelnemen, waaronder meerdere nationale kampioenen en oud/regerend Wereld Kampioenen, komen uit de Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Rusland, Ierland, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Litouwen, Argentinië en Israël. De winnaars van dit toernooi, nemen deel aan de World Cup finale in Hongkong, zaterdag 23 november dit jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden