De wedstrijdzwemmers van Njord. FOTO: Njord.
De wedstrijdzwemmers van Njord. FOTO: Njord. (Foto: )

Succesvolle kampioenschappen Njord

  Sport

Miranda Koevoet

Schitterende prestaties!

De maanden mei en juni staan ieder jaar in het teken van kampioenschappen voor de wedstrijdzwemmers van V.Z.V. Njord. Tijdens de Regionale Zomerkampioenschappen, de MiniorenFinales en de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen konden de zwemmers zich meten met de beste van hun leeftijd.

VELDHOVEN - Terugkijkend op 4 weekenden waren het zeer succesvolle kampioenschappen waarbij de wedstrijdzwemmers van Njord het beste van zichzelf hebben laten zien.

Waanzinnig goed

Als eerste mochten de junioren, jeugd en senioren aan de start verschijnen om zich te meten met de snelste zwemmers van de Regio (Limburg, Zeeland, Brabant) tijdens de Regionale Zomer Kampioenschappen. In één van de sterkste regio's van Nederland wordt er waanzinnig goed gepresteerd. Met 6 medailles voor Lars Minnaert eindigt Njord als 22e (van de 56) in het algemeen medailleklassement en verbetert nagenoeg iedereen zijn persoonlijk record wat resulteert in een 3e plaats in het verbeterklassement.

2 weken later mogen de jongste zwemmers laten zien hoe snel ze zijn. Tijdens de MiniorenFinales in Tilburg mogen liefst 9 zwemmers deelnemen die gezamenlijk 10 medailles en een 4e plek in het medailleklassement mee terug naar Veldhoven namen. Tim van de Moosdijk heeft met 4 x Goud en 1 x Zilver een belangrijk aandeel in deze oogst aan medailles.

Uitzonderlijke prestatie

Als afsluiter vinden tussen donderdag 13 en zondag 16 juni de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen plaats in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Ook hier is Njord vertegenwoordigd in de persoon van Lars Minnaert. Hij mag op maar liefst 6 afstanden starten en wordt onder andere 7e op de 100 rugcrawl en 8e op de 50 vrije slag. Hij behoort daarmee tot één van de beste zwemmers van zijn leeftijd in Nederland. Een uitzonderlijke prestatie voor een zwemmer met maar weinig trainingsuren.

Meer berichten