Enkele jeugdteams juichen al voor hun jarige korfbalvereniging. FOTO: Ad Adriaans.
Enkele jeugdteams juichen al voor hun jarige korfbalvereniging. FOTO: Ad Adriaans. (Foto: ad)

70-jarig BIO gaat 'back to the 50's'

  Sport

Ad Adriaans

Korfbalvereniging BIO viert op zaterdag 22 juni het 70-jarig bestaan op het korfbalterrein aan de Heikantsebaan. Sporten, eten en feesten staan centraal bij de jubileumviering.

VELDHOVEN - 'Lieve BIO-meiden, het was weer fantastisch! Wat hebben we toch een leuke club meiden bij elkaar zo. Jullie helpen elkaar en de leiding en samen maken we er altijd weer een gezellig weekend van!' Deze reactie op de website van BIO over het jaarlijkse kampweekend verwoordt wat de Oerlese korfbalclub is: een dameskorfbalclub waar iedereen welkom is en zich thuis voelt, en waar plezier maken hoog in het vaandel staat.

Wel anders

Waar de club nu op de prima accommodatie aan de Heikantsebaan terecht kan, is dat in de beginjaren wel anders. Dan wordt er nog gekorfbald op een veld aan de Zandoerleseweg waarop ook voetbalvereniging RKVVO haar wedstrijden spelen. BIO is dan ook nog een arme club en krijgt de eerste korfbalbal geschonken van de voetbalclub. BIO had maar 13 shirtjes. Als er iemand gewisseld wordt, dan moest die haar shirt aan haar plaatsvervangster geven. Een kleedlokaal was er toen niet.

Dorian Geerts is speelster, oud-voorzitter en trainer. "BIO heeft momenteel zo'n 100 leden. De helft daarvan is jeugd in de leeftijd van 5 tot 17 jaar." Sandra Verkuijlen is onlangs toegetreden tot het bestuur dat uit 5 dames bestaat. "Naast de trainingen en wedstrijden organiseren we door het jaar heen veel extra activiteiten voor de jeugd. Dat zijn bijvoorbeeld een filmavond, een spelletjesavond en een nieuwjaarsreceptie voor de jeugd. En niet te vergeten het jaarlijkse kamp. Vrijwel iedereen gaat dan mee. Elk jaar kent het kamp een thema. Dit jaar was dat expeditie Robinson."

Welkom

Tijdens de jubileumviering op zaterdag 22 juni wordt het een drukte van jewelste in en rondom de feesttent op het sportterrein. Marieke Rieswijk heeft als lid van de feestcommissie een hele kluif gehad aan de organisatie. "Eind 2018 zijn we ermee gestart. De laatste weken ben ik er dagelijks mee bezig." Om 13.00 uur gaan 14 teams met elkaar de strijd aan in een 6-kamp met onder meer een stormbaan. Om 16.30 uur storten 135 eters zich op een barbecue. Vervolgens begint de kinderdisco met schmink en popcorn. De sportkennis wordt vanaf 20.30 uur getest tijdens een pubquiz. Daarna gaat de club met een dj 'Back to the 50's', de beginjaren van BIO. Wie BIO een warm hart toedraagt, is welkom op het feest. Ook nieuwe leden zijn van harte welkom.

Meer berichten