"Afhankelijk van hun leeftijd kunnen kinderen deelnemen aan de 400 meter, 1,4 km en 2,5 km."FOTO: Kramer Fotografie.
"Afhankelijk van hun leeftijd kunnen kinderen deelnemen aan de 400 meter, 1,4 km en 2,5 km."FOTO: Kramer Fotografie. (Foto: )

Zaterdag klinkt het startschot van Veldhoven10Miles

  Sport

Hannie Bettgens

Nog een paar dagen en dan vindt de Veldhoven10Miles plaats. Zaterdag 22 juni kan voor de laatste keer gelopen worden op het huidige parcours.

VELDHOVEN - "Inmiddels stromen de inschrijvingen binnen", zegt Peter Ermerins. "We verwachten meer dan 450 lopers op de 10 (16 km) en 5 miles (8 km) , waaronder verschillende wedstrijdlopers uit de regio en een aantal toppers uit België. Dit jaar is de laatste keer op het bekende parcours, omdat na de zomer de werkzaamheden starten voor de aanleg van de op en afritten van de A 67. Dus ook de laatste kans om het parcoursrecord bij zowel de dames( 58m 08s) als de heren (51m 32s) te verbreken. Deze records staan nu op naam van Kim Dillen en Paul Zwama. Het startschot voor de wedstrijd en recreatieloop is om 18.00 uur en wordt gegeven door de burgemeester van Veldhoven de heer Delhez."
Naast hardlopen kan ook de gewone wandelaar zich inschrijven. "De afstanden van de wandeltochten zijn 16 of 8 kilometer."

Het sportieve evenement wordt gelopen in de bosrijke omgeving van Veldhoven. "We hebben weer een mooi programma weten te organiseren voor jeugd, beginners, gevorderden en wedstrijdlopers waardoor iedereen mee kan doen."
Ermerins doelt daarmee op op bepaalde doelgroepen. "Vorig jaar hadden we voor het eerst de Running Blind. Lopers met een visuele beperking die onder begeleiding toch mee kunnen lopen."
En ook dit jaar gaat er een nieuwe samenwerking van start. "Samen met Severinus gaan er een aantal mensen, in ieder geval mee wandelen onder begeleiding. 400 meter lopen op de baan bij GVAC is ook een onderdeel van het geheel."

Op de banen aan de Kempen Campus wordt gelopen door de jongste deelnemers. Tussen 14.00 en 16.00 uur starten de diverse wandelonderdelen. Ermerins: "Ook bij de kinderen belooft het een gezellige middag te worden. Bij de kids stevenen we af naar 110 lopers. Kinderen doen gratis mee en na afloop hebben ze een mooie medaille. Afhankelijk van hun leeftijd kunnen kinderen deelnemen aan de 400 meter, 1,4 km en 2,5 km. Broertjes, zusjes, opa's en oma's die niet lopen, zijn van harte welkom om te komen kijken. De kinderen kunnen worden geschminkt. Verschillende scholen doen al mee. Hoe leuk is het om met je klasgenootjes te lopen en jezelf te meten aan de andere scholen?"

Meer berichten