De 4 kampioensteams en hun trainers.
De 4 kampioensteams en hun trainers.

4 kampioensteams bij jeugd Nuvoc

  Sport

Zaterdag 17 december, de laatste competitiedag van de najaarscompetitie voor alle volleyballende jeugdteams... Een spannende dag voor vele teams bij Nuvoc, want er viel wat te winnen. Met een uniek resultaat... Van de 10 teams die deelnemen aan de jeugdcompetitie zijn er maar liefst 4(!) kampioen geworden.

VELDHOVEN - Bij de jongens werd het jongste team kampioen, jongens C1 getraind door Pieter van Sprang. Dit Nuvoc team bestaat, in tegenstelling tot veel tegenstanders, helemaal uit jongens. Wel loopt de leeftijd en zeker ook de lengte van de groep ver uiteen, maar dat heeft geen invloed op het spelplezier. En een grootste prestatie: alle 12 wedstrijden werden in winst omgezet, in totaal gingen er maar 3 sets verloren.

Meerdere

Bij de meisjes waren er meerdere kampioenen. Meisjes B3 met trainster Gaby Vogels was al voor de laatste wedstrijddag kampioen. Door verlies van de laatste concurrent op woensdagavond was het kampioenschap al een feit. Maar dat moest nog wel gevierd worden. Omdat het team door blessures vaak aangevuld moest worden met speelsters uit andere teams, kwam het kampioenschap van dit team als een grote verassing. Maar dat maakte het alleen maar feestelijker.

Maximale score

Hannie van de Vleut met haar meisjes B1 team werd kampioen door een unieke prestatie neer te zetten. In de hele competitie werd geen wedstrijd verloren, sterker nog: er werd geen enkele set afgegeven. Dit leverde de maximale score van 50 punten in 10 wedstrijden op met een puntensaldo van 1000 tegen 532.

Tenslotte was meisjes A2 met trainer Nick de Wild de laatste kampioen. Hoewel het kampioenschap zaterdag al na de eerste set binnen was, werden ook de laatste sets met grote overmacht gewonnen. In de eigen Nuvochal leverde zo de laatste wedstrijd een 4-0 overwinning op met een puntensaldo van 100 tegen 30.

Goed vertegenwoordigd

Naast deze 4 kampioenen waren er ook nog 3 tweede plaatsen in de competitie: jongens A1 en B1 en meisjes B2. Het gevolg van al deze prestaties is dat Nuvoc begin 2017 goed vertegenwoordigd is in de hoofdklasse.

Al deze prachtige prestaties waren natuurlijk goed voor een groot feest. Zaterdagavond was de Nuvoc kantine afgeladen vol en werden de verschillende kampioenen gehuldigd. Een voor een werden de teams onder luid gejuich en muziek de kantine binnen geroepen. Boven op de stoelen, dampende muziek, heerlijke sfeer en verschillende presentjes van ouders en sponsors.

Meer berichten