Voorzitter Jos Blatter van de Verkiezing van Sportman, Sportvrouw, Sportgroep en Talent van 2016.
Voorzitter Jos Blatter van de Verkiezing van Sportman, Sportvrouw, Sportgroep en Talent van 2016.

'Het is de prestatie die telt'

  Sport

De voorbereidingen voor de verkiezing van Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Talent van 2016 zijn in volle gang. Tot en met woensdag 30 november kunnen kandidaten nog aangemeld worden.

VELDHOVEN - De aanmeldingen voor de verkiezing van Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Talent van 2016 zijn op internet van start gegaan. Via de website kunnen Veldhovenaren hun favoriete sportman, sportvrouw, talent of sportploeg aanmelden.

Verdienstelijk

Voorzitter Jos Blatter nodigt iedereen uit om te stemmen. "Er zijn talloze Veldhovenaren of mensen die in Veldhoven sporten, die een unieke sportprestatie hebben geleverd in 2016. Sporters die mee hebben gedaan aan een Nederlands kampioenschap en daarmee een mooie prestatie hebben geleverd, zijn bijvoorbeeld de kandidaten die we zoeken. Een sportman, sportvrouw, sportploeg of talent dus die zich verdienstelijk heeft gemaakt in zijn of haar sport."

Veel sporters

Veel sporters komen in aanmerking. Blatter: "Vaak hebben ze dat zelf niet in de gaten, maar de vereniging waarbij ze sporten weten precies wie er wat heeft gepresteerd in 2016. Ook familieleden, vrienden of bekenden weten vaak beter dan wie ook te vertellen waarom welke sporters deze prijs verdienen."

Bekendmaking

Gestreefd wordt naar 10 aanmeldingen per categorie. Blatter: "Die gaan na woensdag 30 november door naar de selectiecommissie. Deze kijkt per categorie wie in aanmerking komt voor een nominatie. Uiteindelijk blijven er 3 genomineerden over die uiteindelijk gaan strijden om de titel Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Talent van 2016. De bekendmaking is zaterdag 21 januari 2017 in De Schalm tijdens een groots galafeest."

Prestatie telt

Wie in zijn of haar omgeving een sporter kent die in aanmerking komt voor een van de titels, wordt gevraagd vooral te reageren. "Noem alle teamsporten maar op... Als ze iets hebben gepresteerd, komen ze in aanmerking voor de titel Sportploeg van 2016. Echt alle sporters komen in aanmerking, het gaat tenslotte om de prestatie en die mag beloond worden. En daarvoor hoeft men niet perse de eerste prijs te hebben gewonnen! Het is de prestatie die telt."

Onder de 18 jaar

De categorie Talent van 2016 is een prijs bedoeld voor sporters onder de 18 jaar. Een judoka, een tennisspeler, schaatser, hardloper, gewichtheffer, fietscrosser…

www.sportgala-veldhoven.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden