Voor  Marri de Kort is en blijft De Schalm haar favoriete plek. FOTO: Jurgen van Hoof.
Voor Marri de Kort is en blijft De Schalm haar favoriete plek. FOTO: Jurgen van Hoof. (Foto: Rob Weekers)

'Sporters in het zonnetje zetten'

  Sport

Naam?
"Mijn naam is Marri de Kort."


Geboortedatum?
"Mijn geboortedatum is 22 maart 1991."


Woont in Veldhoven in:
"Ik ben geboren en getogen Oerlenaar. Mijn ouders wonen er nog steeds, evenals de rest van de familie. Ook een aantal vriendinnen wonen in Oerle, maar ik ben op mijn 21ste verhuisd naar Eindhoven voor mijn studie, nét iets over de grens met Veldhoven. Toch beschouw ik mezelf als een echte Veldhovense."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?
"Dat is de grote zaal van Theater de Schalm."

Waarom is dit voor jou jouw favoriete plekje?
"Hier wordt in januari 2018 alweer voor de derde keer het Sportgala gehouden, een mooie evenement voor de verkiezing van de sportvrouw, sportman, sportploeg en het sporttalent van het jaar. Zelf zit ik in het bestuur van het Sportgala. Ik korfbal zelf bij Rust Roest -vroeger bij BIO in Oerle. We vinden het met ons allen heel belangrijk dat de Veldhovense sporters die iets bijzonders gepresteerd hebben het afgelopen jaar, eens goed in het zonnetje worden gezet."

Kom je hier vaak?
"We vergaderen eens in de drie weken hier en dat is de enige reden dat ik op het moment dit theater bezoek. We hebben dan een kort momentje van overleg, waarin de taken heel goed verdeeld worden."

Neem je ook weleens iemand mee naar deze plek?
"Vorig jaar zijn mijn ouders komen kijken en ook een vriendin die een genomineerde sporter kende. Zij vonden het ook een erg leuke avond, waar De Schalm zich dan ook uitstekend voor leent."

Wil je zelf nog iets kwijt?
"De nieuwe interim-burgemeester van Veldhoven, mevrouw Letty Demmers, komt de prijzen uitreiken tijdens het Sportgala. Het is gewoon een heel gezellig, mooi en gratis toegankelijk evenement voor echt iedereen uit Veldhoven en regio, met zang, dans en een gezellige afterparty met muziek in de foyer, dus daarom vind ik Theater de Schalm mijn favoriete plekje in Veldhoven."

Meer berichten