'Ooit hoop ik echt op Wimbledon te staan', aldus Tess Demin.
'Ooit hoop ik echt op Wimbledon te staan', aldus Tess Demin. (Foto: Amjoy Tennis)

'Ooit hoop ik echt op Wimbledon te staan'

  Sport

Een week geleden stond ze nog in de finale van ITF Grade 4 in Heiveld, waar ze punten binnensleepte voor de wereldranglijst. Tess Demin is pas 14 jaar en nu al hoogt ze hoge ogen in de tenniswereld. Vandaar ook dat ze vorig jaar werd verkozen tot sporttalent van het jaar tijdens het Veldhovens Sportgala 2016 en droomt over Wimbledon.

VELDHOVEN - Tess Demin tennist bij Amjoy Tennis in Veldhoven, waar ze professioneel traint en begeleidt wordt richting toernooien. Zo staat ze op veel grote toernooien en heeft ze al menig mooie prijzen in de wacht gesleept. Afgelopen maart werd ze naast Nederlands jeugdkampioen ook nog eens Europees Kampioen in de leeftijdscategorie tot en met 14 jaar en vlak daarvoor werd ze bekroond tot Veldhovens Sporttalent van het jaar.

Vensterbank

"De prijs van Sporttalent van het jaar was voor mij echt een bevestiging dat ik goed bezig ben", aldus een trotse Tess Demin. "De beker staat op mijn kamer in de vensterbank, ik zie hem dus iedere ochtend als ik opsta." Naast het sporttalent werden ook de sportploeg, sportman en sportvrouw uitgeroepen tijdens een feestelijke avond in Theater de Schalm. "Het was een erg gezellige avond", aldus Tess Demin.

Punten pakken

Dat Tess Demin toekomstdromen heeft is terecht, want ze bewijst zich nu ook in een hogere leeftijdscategorie. Afgelopen week behaalde ze punten in het dubbelspel op de ITF Almere. Hiermee pakte Tess Demin, samen met haar partner, de nodige punten voor de wereldranglijst.

Amjoy Tennis

Amjoy Tennis is een professionele tennisopleiding die trainingen, toernooibegeleiding en activiteiten aanbiedt voor kinderen en volwassenen, van recreatief tot prestatief niveau. Amjoy Tennis is overigens opgericht door Annemieke van Sambeek en Annemarie Mikkers.

Meer berichten
Shopbox