Goud voor KoryoSports in Frankrijk


Goud voor KoryoSports
Goud voor KoryoSports (Foto: KoryoSports)

Goud voor KoryoSports in Frankrijk

  Sport

Robin Didden van KoryoSports is afgelopen zaterdag Open Frans Kampioen geworden in Parijs wat haar een gouden plak opleverde. Amper 1 jaar bezig in het hoogste segment van de topsport, de seniorenklasse, en robin heeft inmiddels al ongelofelijke prestaties geleverd. Met haar sterk tactische manier van vechten wist ze al haar, zelfs de meest ervaren vechtsters, uit te schakelen. Het was een lange dag van 08.00 uur tot 21.00 uur maar weer de moeite waard. Een kleine 750 atleten, voornamelijk afkomstig van Landenselecties uit o.a. Spanje, Brasilia, Canada, Nigeria, Italië, Turkije, Engeland, Egypte, België, Nederland, Indonesië en nog een tiental landen. Verder was KoryoSports met Robin Didden de enigste atleet met goud bij de senioren van Nederland en België wat natuurlijk de gouden medaillon nog een extra gouden randje geeft.

Het wedstrijdverloop, waarbij de voorronden 3 x 1.30 minuut was en de halve finale en finale 3 x 2 minuten was als volgt:

1e Wedstrijd uitgeloot vanwege haar hoge ranking (4) in haar poule.

17 – 6 tegen GBR

10 – 6 tegen Canada

20 – 19 tegen Spanje

18 – 9 tegen Italia

Met name de laatste 2 waren geduchte tegenstandsters waarbij de Italiaanse sportster al haar partijen met zeer grote puntenverschillen (halve finale tegen Spanje 37 – 12) wist neer te zetten maar tegen Robin stokte haar zegetocht.

Robin heeft met haar 1e jaar in de seniorenklasse een ongelofelijke indruk gemaakt met zoveel podiumplaatsen op sterke toernooien dit jaar. Door deze prestatie heeft robin zich gekwalificeerd voor deelname in 2018 voor het Europees kampioenschap. Zij is inmiddels ook gekwalificeerd in december voor deelname aan de Europese Kampioenschappen voor Olympische gewichtsklassen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden