RKVVO speelt een meer dan schitterende wedstrijd tegen Heeze.
RKVVO speelt een meer dan schitterende wedstrijd tegen Heeze.

RKVVO verplettert Heeze met een schitterende 7-klapper

  Sport

De wedstrijd van RKVVO tegen Heeze werd vooraf bestempeld als een lastige horde. Heeze stond immers bovenaan de ranglijst en de vorige competitie hadden de Geel-Blauwen weinig in te brengen tegen een sterk Heeze. RKVVO, nog immer ongeslagen, wist wat het te doen stond: aansluiting houden met de top van de competitie. Het zou een gedenkwaardige middag worden op Sportpark De Heikant waar voorafgaand aan de wedstrijd nog 1 minuut stilte in acht werd genomen voor de onlangs overleden terreinbeheerder Harrie Dirks.

VELDHOVEN - De eerste minuten van de wedstrijd was er nog een gelijkopgaande wedstrijd met over en weer lichte dreiging voor de beide doelen. Vanaf echter de 15e minuut kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van RKVVO. Het was een schitterende pass van Mark Vruggink op Luc Soetens die met een schaarbeweging zijn directe opponent kansloos liet en in de uiterste hoek de bal in het Heezer doel schoot (1-0). In de 20e minuut deed Heeze iets terug maar de bal kaatste via de onderkant van de lat weer terug in het veld. In de 25e minuut werd er op de rand van de 16-meter een overtreding gemaakt op Martijn van Dijk en uit de toegekende vrije trap krulde Bas van Doormalen de bal in het Heezer doel (2-0). Heeze was het spoor volledig bijster en zakte compleet door het ijs. Illustrerend hiervoor was de 41e minuut toen op de helft van RKVVO de bal terug werd gespeeld in de eigen defensie en Luc Soetens in stelling werd gebracht voor zijn 2e treffer deze middag (3-0). In de 45e minuut zette Martijn van Dijk het slotakkoord in de 1e helft door uit een pass van Luc Seegers de volledige defensie van Heeze eruit te lopen en te verzilveren in de verre hoek (4-0). Kort hiervoor was de keeper van Heeze door een botsing met een ploeggenoot vervangen. Ruststand: 4-0

In de 2e helft ging RKVVO door met waar het gebleven was: aanvallen en de ene na de andere kans creëren. In de 56e minuut was het Martijn van Dijk die goed doorging op rechts en met een bekeken voorzet Luc Soetens in stelling bracht die voor een leeg doel zijn derde treffer op het bord bracht (5-0). Diverse grote kansen volgden voor RKVVO maar het duurde tot de 67e minuut toen Bas Sesink met een kopbal de 6e treffer voor RKVVO liet aantekenen. Kort na deze treffer werd er bij RKVVO gewisseld en zoals dat vaker gebeurd moet een ploeg dan weer even schakelen om het ritme weer op te pakken. Dit omschakelen duurde bij RKVVO een minuut of 8, want in deze tijd was het Heeze in de persoon van Ivo Moerenhout, die 3 maal wist te scoren. Een loepzuivere hattrick. Tot 3 keer toe sloeg hij een bres in de verdediging van RKVVO. In de 80e minuut leek RKVVO zich weer te herpakken met een schot van Tom Paridaans op de paal. In de 83e minuut was het Bart Sanders die het slotakkoord in huis had. Uit een vrije trap van Tom Paridaans kopte hij onberispelijk raak (7-3).

        

Opstelling RKVVO:

Verhoeven; Segers, Sesink, Mol, Antonis, Vruggink, van Doormalen (70 Paridaans), van Reijen (83 Sterken), van Dijk, Soetens, Bujitu (70 Sanders).

Meer berichten