De teams voor de 74 SIMAC Omloop der Kempen 2023 zijn bekend. FOTO: Organisatie.
De teams voor de 74 SIMAC Omloop der Kempen 2023 zijn bekend. FOTO: Organisatie.

Talententop in de alweer 74e Omloop der Kempen

Sport

De 74e SIMAC Omloop der Kempen belooft ook in 2023 weer een spektakel te worden. 

VELDHOVEN - De startlijst van de 74e editie van de mannenklassieker wordt deels gevormd door deelnemende ploegen aan de Schwalbe Topcompetitie. De organisatie heeft de startlijst recentelijk aangevuld met 6 sterke teams uit Nederland en het buitenland. Op zondag 21 mei gaat daardoor de top van de Nederlandse talentenploegen van start, aangevuld met buitenlandse teams.
Van het internationale ‘Continental’-niveau zullen onder andere Nederlandse ploegen als Volkerwessels Cycling Team, Metec-Solarwatt, Beat Cycling Club en TDT-Unibet, alsook van YouTuber en wielrenner Bas Tietema, aan de start verschijnen.
Van het clubniveau zijn er teams uit Nederland, België, Zwitserland en Duitsland. Onder meer Tempo-Hoppenbrouwers, BHST Cycling Team en TWC De Kempen zullen gaan strijden met de internationale ploegen om de zege in de Omloop der Kempen.
Overigens, ook komt er een team van buiten Europa aan de start op zondag 21 mei. De nationale selectie van de Verenigde Staten staat met een beloftevol team aan het vertrek.