Eddy Lemmens: "Het hele fabrieksteam van KTM is aanwezig op de KTM-dagen aan de Landsard in Veldhoven."
Eddy Lemmens: "Het hele fabrieksteam van KTM is aanwezig op de KTM-dagen aan de Landsard in Veldhoven."

Hét spektakel op motorgebied: de KTM-dagen op de Landsard

  Sport

"Het hele fabrieksteam van KTM is aanwezig op de KTM-dagen aan de Landsard in Veldhoven." Zaterdag 8 oktober en zondag 9 oktober staan daar bol van het motorsportgeweld.

VELDHOVEN - Organisator Eddy Lemmens van de KTM-dagen heeft weer een waar spektakelweekend weten te realiseren. Een boordevol programma waar het vooral draait om motoren en rijders. "Wereldkampioen Jeffrey Herlings is aanwezig voor een echte 'meet & Greet'. Hij wordt ook gehuldigd omdat hij onlangs in Amerika wederom wereldkampioen is geworden na een zeer spannend seizoen."

Volop feest

Zaterdag 8 en zondag 9 oktober gaan om 10.00 uur een Enduro-rit van 65 km van start door de Kempen. Inschrijven kan vanaf 08.00 uur op het terrein van de Landsard. "En zaterdag wordt vanaf 17.00 uur volop gefeest met onder andere John West en Henk Dissel, DJ Paul Elstak en DJ Jean, Dansado en de Feestneger en Puinhoop Kollektive."

Fabrieksteam

Om de feestvreugde te vergroten, verschijnt zondag 9 oktober het complete fabrieksteam van KTM aan de start. "Jeffrey Herlings, Davy Pootjes, Glenn Coldenhoff, Jorge Prado en Paul Jonass. Brain Bogers uit Eindhoven van het semi fabrieksteam zal ook zijn opwachting maken."

Veel meer

Naast al het motorsportgeweld valt er op beide KTM-dagen nog veel meer te beleven. "Er is volop te eten en te drinken, waarbij ondertussen te genieten is nog van de freestyle-artiesten op de motor, van een helikoptervlucht of van de Hero's Legend. Wat dit laatste betreft, komen 25 ex Nederlands-, Europees- of Wereldkampioenen naar de Landsard, zoals 5-voudig wereldkampioen Joel Smets, meervoudig (10 keer, red.) Nederlands kampioen én Hall of Fame-veteraan Pierre Karsmakers, ook bekend van zijn optredens in de Dakar."

Bivak

Dakar neemt overigens een bijzonder prominente rol in tijdens de KTM-dagen op Landsard. Eddy Lemmens daarover: "KTM neemt 25 straatmodellen mee waarop motorrijders een testrit kunnen maken. Dakar-legende Eric Verhoef zal de deelnemers begeleiden op een toertocht door de Kempen. Wie hieraan wil deelnemen kan zich zondag inschrijven bij de tent, waarna de tocht van start gaat om 11.00 uur."

"Om in de sfeer van Dakar te blijven hebben we ook nog een Dakar-bivak nagebouwd op het terrein. Die is bijna identiek aan die van Dakar zelf. Er zullen demo's gegeven worden door deelnemers. Frank Tilburgs die in 2017 weer deel zal nemen aan de Dakar, komt met zijn vrachtwagen team, evenals Ton van Genugten. Veldhovenaar Marty van den Oever maakt ook zijn opwachting. Ook een bekende uit de Dakar is Erik van Loon. Hij zal zijn grote opwachting maken in de buggy-race", aldus Lemmens.

Meer berichten