Afbeelding

Wat doet Oranje? Wat doet Pelgrim?

Sport

Veldhovenaar Leon Pelgrim gaat voor zichzelf de ultieme uitdaging aan tijdens het WK. Na elke wedstrijd van Nederland schrijft hij een aflevering van het andere WK, de ‘Elf van Oranje’. 

VELDHOVEN - “Ik heb namelijk een online te lezen avonturenfantasie geschreven dat zich afspeelt in Nederia.”

Het verhaal zet zich voort afhankelijk van de voortgang van het Nederlands elftal. Na elke wedstrijd komt er dus een nieuw hoofdstuk, gebaseerd op die wedstrijd. Het verhaal heet ‘Elf van Oranje’. Pelgrim vindt het schrijven van fictie erg leuk. “Veel verhalen die ik al heb geschreven komen voort uit de reizen die ik heb gemaakt.”
Hij is de halve wereld over gereisd, van Noord- en Zuid-Amerika tot Azië. “Dat is wel een grappig verhaal. Na de Trans Siberië-express belande ik in de Filipijnen. Dat was in maart 2020 en toen kwam Corona. Ik had 2 keuzes, blijven of terug naar Nederland. Ik ben daar gebleven, op een klein eilandje en heb daar de eerste stappen gezet om te gaan schrijven.”
17 maanden is Pelgrim er gebleven en heeft hij zo’n 40 uur per week aan zijn boek gewerkt. “Een mooie tijd waarin ik veel heb geleerd over de plaatselijke cultuur en veel vrienden heb gemaakt.”

Elf van Oranje

Pelgrim is overigens een absolute fan van ‘Game of Thrones’ en ‘Lord of the Rings’. De wereld van elfen fascineert hem mateloos. Daarop is het verhaal van de ‘Elf van Oranje’ ook geïnspireerd. “In het verhaal maak ik gebruik van synoniemen, Louis van Gaal is Luwen, Nederland is Nederia, een utopie, een prachtig rijk. Het hele verhaal kun je terugleiden naar het WK-team maar ook met Nederland. 12 provinciën, 12 heuvelen, en voorzien van vele leuke woordgrappen”, aldus Pelgrim. 

Het verhaal 

Het verhaal? Alleen 12 heuvels resteren van het ooit prachtige land Nederia, de rest is overstroomd met het mysterieuze en dodelijke Duisterwater. Zullen de eigenwijze overlevenden de oorzaak van de ten ondergang ontdekken, en belangrijker, een manier om alles te herstellen? Ooit was Nederia bekend als de meest wonderbaarlijke natie ter wereld. Nu is het land een fluctuerende zwarte massa, met alleen twaalf bewoonbare sprieten grond waar het restant van het volk leeft. Van een ooit utopische natie volhardt alleen een eigenwijze stam die al eeuwen strijden om te overleven. Terwijl hun wereld guurder wordt, is een licht meer dan ooit nodig.

Online 

Het verhaal staat het alleen op zijn site. Hij vindt het leuk vinden om een publiek te creëren voor de toekomst. Als het aanslaat wil hij ook verhalen maken met andere sporten. Maar het verhaal ‘Elf van Oranje’ delen vindt hij het belangrijkst, ook met de mensen die juist wel of juist niet van voetbal houden.

leonpelgrim.com/elf-van-oranje/

Van de redactie

Veel komt voort
uit de reizen
die Pelgrim
maakte