Floor Engelen zet een bijzondere en geweldige prestatie neer door 2x goud te winnen met synchroonzwemmen. FOTO: Arno Engelen.
Floor Engelen zet een bijzondere en geweldige prestatie neer door 2x goud te winnen met synchroonzwemmen. FOTO: Arno Engelen.

Floor Engelen scoort 2x goud synchroonzwemmen

Sport

Afgelopen zondag is alweer de 2e competitiewedstrijd gehouden wat het synchroonzwemmen betreft in Regio Zuid.

VELDHOVEN/SCHIJNDEL - In zwembad De Molenheij in Schijndel komen zo’n 200 zwemsters in 4 verschillende categorieën samen. Daaronder bevindt zich ook de Veldhovense Floor Engelen.

Geweldige prestatie

Floor Engelen uit Veldhoven doet mee namens PSV Synchroteam Eindhoven en komt uit in 2 categorieën, te weten Junioren, wat ook haar eigen leeftijdscategorie is, en Senioren. Na het wedstrijdsignaal blinkt ze in bij beide categorieën uit door de eerste plaats te bezetten en dus een gouden medaille te halen. Het is niet alleen een bijzondere, maar ook een  geweldige prestatie van de Veldhovense zwemster omdat ze dit seizoen eigenlijk pas voor de eerste keer in haar nieuwe leeftijdscategorie Junioren uitkomt en pas over 3 seizoenen de leeftijdscategorie Senioren bereikt. 

Zelfverzekerd

Met persoonlijke records en ruime limieten (Jun.64,9640 / Sen.63,8654) in beide categorieën heeft Floor Engelen zich nu zeker gesteld voor deelname aan de NK Synchroonzwemmen, later dit seizoen. Op zaterdag 28 en zondag 29 januari 2023 de NK Senioren en op zaterdag 1 april 2023 de NK Junioren (NJK).
Met nog 1 competitiewedstrijd te gaan, dit jaar medio december, gaat ze niet achteroverleunen, maar zal Floor Engelen weer proberen een mooie PR te zwemmen om nog meer zelfverzekerd de Nationale Kampioenschappen in te gaan.

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen, sinds 2017 officieel gekend als artistiek zwemmen, is een watersport. ‘Synchroon’ betekent ‘gelijk . De sport is tegenwoordig een vrij exclusief vrouwelijke aangelegenheid, hoewel het oorspronkelijk door mannen werd geïntroduceerd.

De sport wordt ook wel ‘kunstzwemmen’ of ‘waterballet’ genoemd, dat laatste vooral vanwege de overeenkomsten met ballet. 

PSV Zwemsporten biedt kinderen en volwassenen de mogelijkheid om te (leren) zwemmen of op verschillende niveaus deel te nemen aan een van de wedstrijdsporten. Ook synchroonzwemmen behoort daartoe. Voor meer informatie:

psvzwemsporten.nl

Interesse?

Van de redactie

Het is een sierlijke, maar zware sport

Afbeelding