De Veldhovense Lawn Tennis Club (VLTC) is de oudste tennisvereniging van Veldhoven. FOTO: Bert Jansen.
De Veldhovense Lawn Tennis Club (VLTC) is de oudste tennisvereniging van Veldhoven. FOTO: Bert Jansen.

VLTC: 60 jaar sport en plezier

Sport

De Veldhovense Lawn Tennis Club (VLTC) is de oudste tennisvereniging van Veldhoven. Ze viert dit jaar het 60-jarig bestaan.

VELDHOVEN - Op alle 10 banen wordt zondagmiddag 13 november volop getennist door 56 sportievelingen. Van der Plas is al zo’n 12 jaar lid van de club aan de Korze. “Het is een gezellige informele vereniging”, karakteriseert hij VLTC. Hij speelt zijn competitiewedstrijden op de vrijdagavond die ook altijd heel gezellig zijn... “Maar tijdens de wedstrijd gaat het om de puntjes”, klinkt het fanatiek.
Dochter Marit is 24 en tenniste vroeger ook bij VLTC. Nu ze Rechten studeert in Tilburg is ze overgestapt naar de studententennisvereniging Lacoste waarmee ze competitietennis speelt. “Mijn vader vroeg of ik vandaag tijd had om mee te doen aan het Ouder-PLUS-kind toernooi. Toevallig was ik vandaag thuis, dus dat kwam goed uit.”
De eerste punten heeft het duo al snel binnen op het toernooi dat PLUS André en Joyce van Reijen als sponsor kent.

Op 1 en 2 juli is het 60-jarig jubileum officieel gevierd met een weekend vol activiteiten zoals een invitatietoernooi, pubquiz, feestavond, escapegame en een demonstratiewedstrijd van onder meer het tennistalent Mees Röttgering. “Er was voor elk wat wils voor onze 775 leden”, zegt Marjo Yücesan, voorzitter van de Jeugdcommissie. “De jongste leden zijn 6 jaar en dat loopt op tot een aantal vitale tachtigers. We hebben 82 jeugdleden en we promoten binnen de club dat iedereen competitie speelt.”

Sander van Asten van YouSports verzorgt samen met een aantal van zijn trainers de trainingen. Elke zaterdag loopt er ook een rolstoeltennistrainer rond bij VLTC. Daarmee onderscheidt de club zich.

Naast competitietennis houdt de club ook jaarlijks enkele toernooien. Zo is er elk jaar in juli een open toernooi voor KNLTB-leden. Het Boktobertoernooi vindt plaats tussen de najaars- en wintercompetitie. Maar er zijn ook niet-tennisactiviteiten. “Voor de jeugdleden is er elke 2 jaar een kamp. Het andere jaar kiezen we voor een andere activiteit. Dit jaar zijn we met de jeugd naar Toverland geweest.”

Vragen over lidmaatschap VLTC:

www.vltcveldhoven.nl

Potentiële jeugdleden met vragen of verzoek proefles volgen, sturen een e-mail naar:

jc@vltcveldhoven.nl

Altijd welkom

‘Er was voor elk
wat wils
voor onze
775 leden’