Om 10.00 uur starten de recreantlopers/trimmers voor afstanden tot circa 9 kilometer. FOTO: Peter Kramer.
Om 10.00 uur starten de recreantlopers/trimmers voor afstanden tot circa 9 kilometer. FOTO: Peter Kramer. PETER KRAMER

Opening Kempisch cross-seizoen

Sport

Zondag 13 november wordt voor de 9e maal het Kempische cross-seizoen geopend in Veldhoven. De Witven Cross en een Wandelevent gaan die dag op het strandbad aan de Runstraat in Veldhoven van start. 

VELDHOVEN - Vakantiepark en strandbad ’t Witven kent zondag 13 november een gevarieerd én met spikes te belopen parcours. Hoogteverschillen en het rulle strandzand vergen het uiterste van de conditie. Inschrijven hiervoor kan alleen via inschrijven.nl

Om 10.00 uur starten de recreantlopers/trimmers voor afstanden tot circa 9 km. Na de recreanten en trimmers starten mannen en vrouwen senioren, evenals de jongens en meisjes junioren op hun afstanden. Nieuw dit jaar is, dat jeugd zonder wedstrijdlicentie mee kan doen aan de cross. Zij kunnen zich inschrijven bij de recreantenloop en betalen een jeugdtarief. 

De wandeltocht op zondag 13 november, kent een 3-tal routes uitgezet door het Dommel-dal in het buitengebied van Veldhoven en Waalre (7,4 - 13,3 - 22,1 km). Startplaats en einde is het restaurant van Recreatiecentrum het Witven, Runstraat 40 te Veldhoven. Hier kan vanaf ‘s morgens 08.00 uur tot 12.00 uur gestart worden. De routes zijn met pijlen uitgezet en onderweg zijn er 2 rustpunten voor een hapje en drankje.
Inschrijven vóór 16.00 uur. Kosten: GVAC-leden gratis, KNWB 3,00 euro, overige lopers 4,00 euro, incl. consumptiebon.

Natuurlijk zijn supporters ook van harte welkom om de atleten aan te moedigen en is er aan het parcours een restaurant waar een hapje en een drankje genuttigd kan worden. ‘t Witven is gelegen aan de Runstraat 40 te Veldhoven.

Ivo Boerenkamp

Afbeelding