Ook dit jaar is er voor de Appelflappentocht weer een uitdagende toertocht uitgezet in de prachtige omgeving van Bladel, Eersel, Veldhoven en Oirschot
Ook dit jaar is er voor de Appelflappentocht weer een uitdagende toertocht uitgezet in de prachtige omgeving van Bladel, Eersel, Veldhoven en Oirschot

Appelflappentocht door de Kempen én een jeugdclinic

  Sport

Tour- en Wielerclub Het Snelle Wiel verzorgt zondag 23 oktober weer een uitdagende ATB-toertocht door de Kempen. Deze zogeheten Appelflappentocht betreft een NTFU-rit over respectievelijk 32, 45 en 65 km. Daarnaast wordt er ook een gratis mtb-clinic voor de jeugd gegeven.

VELDHOVEN - Net zoals afgelopen jaar wordt de Appelflappentocht uitgezet in de prachtige omgeving van de gemeenten Bladel, Eersel, Veldhoven en Oirschot. Daarbij is weer veel aandacht besteed aan een veilige uitgepijlde route, een rustplaats met goede verzorging en na afloop de bekende appelflap in het clubhuis op het sportpark in Hapert.

Inschrijven en kosten

De inschrijfkosten bedragen 5,00 euro per persoon, NFTU-leden betalen 4,00 euro. Jongeren tot 16 jaar kunnen gratis deelnemen. Van tevoren inschrijven hoeft niet, dit kan op zondag 23 oktober bij het clubhuis van TWC Het Snelle Wiel. De inschrijving opent om dan 08.30 uur, starten is mogelijk voor de 65 km tot 09.30 uur. Voor de afstanden 32 en 45 km kan dit tot 10.00 uur. De start en finish zijn bij het clubhuis TWC Het Snelle Wiel te Hapert.

Jeugdclinic

TWC Het Snelle Wiel en TWC Hapert bieden een unieke moutainbike-ervaring aan voor mountainbikers tot en met 16 jaar, mede mogelijk gemaakt door de Kempenkanjer. Op twee opeen volgende zondagen kunnen zij gratis deelnemen aan een MTB-clinic en de mini-versie van de beruchte toertocht Scherpenheuvel-Hapert.

Tijdens de jeugdclinic op zondag 23 oktober kunnen geoefende maar ook ongeoefende mountainbikers terecht bij TWC Het Snelle Wiel. Op een uitdagende manier wordt er kennis gemaakt met de sport mountainbiken. De clinic begint om 10.00 en duurt tot 11.30 uur. Loctie is Wielerparcours De Lemelvelden in Hapert.

Vervolgens vindt zondag 30 oktober de mini-classic Scherpenheuvel-Hapert plaats. Het parcours voert over de laatste 15, 30 of 40 km, afhankelijk van het niveau, van de beruchte toerroute. Onder begeleiding van de trainers leggen de mountainbikers het parcours af waarbij alles wat ze geleerd hebben tijdens de clinic in praktijk kunnen uitvoeren. Uiteraard wordt er gefinisht op de officiële finishlocatie in Hapert. Verzamelen om 08.30 uur, start om 09.00 uur in Weebosch bij de kerk.

Meer berichten