Bijna 300 jongens en meisjes van meer dan 40 nationaliteiten spelen om de Amjoy Cup. FOTO: Johan van Beers.
Bijna 300 jongens en meisjes van meer dan 40 nationaliteiten spelen om de Amjoy Cup. FOTO: Johan van Beers. John van Beers

Internationaal toptennistoernooi jeugd

Sport

Nog tot en met zondag 26 juni vindt bij TOS Bergeijk een internationaal toptennistoenooi plaats voor jeugd. Bijna 300 jongens en meisjes van meer dan 40 nationaliteiten in de leeftijdscategorieën tot en met 10, tot en met 12 en tot en met 14 jaar spelen om de Amjoy Cup. De finales vinden plaats op zondag 26 juni.

BERGEIJK/EINDHOVEN - De Amjoy Cup wordt daarmee het grootste jeugdtoernooi in Nederland voor internationale tennistalenten. Met spelers die wellicht in de voetsporen gaan treden van huidige toppers zoals Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic en voormalig tennisster Kiki Bertens die hun carrière ook begonnen op soortgelijke jeugdtoernooien.

3 weken

Na de start in 2018 viert het toernooi dit jaar het 5-jarig jubileum. In die 5 jaar is het toernooi uitgegroeid tot het grootste toernooi van Nederland. Verdeeld over 3 weken en 2 locaties komen spelers ten met 10, 12, 14 en 18 jaar in actie. Ook is er een extra week dit jaar met een toernooi voor profspelers. De Amjoy Cup in Bergeijk is het eerste toernooi in de reeks van drie.

De Amjoy Cup tot en met 10, 12 en 14 jaar vindt van zaterdag 18 tot en met 26 juni plaats op de banen van TOS Bergeijk. Gevolgd door de Amjoy Cup tot en met 18 jaar voor jeugd en rolstoelspelers van zaterdag 16 tot en met zaterdag 23 juli bij ELTV in Eindhoven. De Amjoy Cup voor professionele spelers vindt van maandag15 tot en met zondag 21 augustus plaats.

Brede samenwerking

De Amjoy Cup is een brede samenwerking van diverse tennisverenigingen, lokale en provinciale overheden, basisscholen, sportorganisaties, het hbo en het bedrijfsleven. Daarnaast leveren tientallen vrijwilligers en gastgezinnen een bijdrage.

Clinics en meer

Met dit jaarlijks terugkerend evenement wil de organisatie veel meer dan alleen aantrekkelijk toptennis bieden. Tijdens de week van de Amjoy Cup, op woensdag 22 juni, zijn er clinics voor de jeugd. Ook kinderen van het speciaal onderwijs kunnen meedoen.

“Vandaar de slogan: Toptennis en nog veel meer”, stelt toernooidirecteur Wim van den Hurk. “We willen topsport en breedtesport met elkaar verbinden, en laten zien dat tennis een leuke en inclusieve sport is voor iedereen. Door de brede samenwerking en het gegeven dat we met dit evenement internationale talenten naar deze regio halen, sluit de Amjoy Cup bovendien perfect aan bij de manier van denken en werken van deze Brainport-regio.’

Wim van den Hurk.