Roel van Sintmaartensdijk winnaar van de 73e Simac Omloop der Kempen FOTO: Bart de Goede | NG-Media & Sports.
Roel van Sintmaartensdijk winnaar van de 73e Simac Omloop der Kempen FOTO: Bart de Goede | NG-Media & Sports.

2 broers op podium van Omloop der Kempen

Sport

Roel van Sintmaartensdijk heeft zondag de 73e Simac Omloop der Kempen gewonnen. De coureur van wielerteam VolkerWessels is die dag de beste van een 2-tal dat in de Dorpstraat in Veldhoven net uit de greep blijft van het jagende peloton. Hij klopt Arne Peters in een 2-strijd.

VELDHOVEN - Achter de 2 koplopers weet Daan van Sintmaartensdijk, de broer en ploeggenoot van de winnaar, de 3e plaats op te eisen. De 4e plek was voor Coen Vermeltfoort, die ervoor zorgde dat het team van VolkerWessels met 3 man bij de eerste 4 eindigt.

Een dag eerder is het internationale vrouwenpeloton in de 25e ZLM Omloop der Kempen Ladies gestart. Daar is het dan de Italiaanse sprintster Rachele Barbieri die de wielerklassieker over 120 km door Veldhoven en de Kempen op haar naam schrijft. Sofie van Rooijen en Nina Kessler leggen beslag op de overige podiumplaatsen.

De Omloop begint met een lange lus ten westen van Veldhoven, met op zo’n 60 km van de finish 5 kasseistroken. Vervolgens komt de wedstrijd aan op een lokale ronde van 11,4 km, die 2x moest worden afgelegd. Uiteindelijk blijkt Barbieri nog de beste benen te hebben en wint overtuigend de sprint. 

Do. 19 mei (17u45) en vrij. 20 mei (19u25) wordt de Omloop uitgezonden op Eurosport-1.