Luuk Nissen werd afgelopen jaar Nederlands kampioen op de mountainbike bij de militairen. FOTO: TWC Tempo.;
Luuk Nissen werd afgelopen jaar Nederlands kampioen op de mountainbike bij de militairen. FOTO: TWC Tempo.;

Deelnemers klaar voor het seizoen?

Sport

De Veldhovense toer- en wielerclub Tempo Hoppenbrouwers-VIRO zet een unieke samenwerking neer.

VELDHOVEN - De toer-en wielerclub uit Veldhoven is een goede bekende in het wielerpeloton met een rijke historie. Per 1948, als TWC Tempo wordt opgericht in café ‘De Reizende Man te Meerveldhoven, zijn vele kampioenen en winnaars afgeleverd. Naast dat Tempo erg verdienstelijk koerst in het peloton, worden ook diverse wielerwedstrijden mogelijk gemaakt door deze vereniging. Zo is TWC Tempo in 1949 gestart met de organisatie van de 1e Omloop der Kempen, met dit jaar de 71e editie. Daarnaast zijn 68 keer de kermisronde van Veldhoven, 40 jaar voorjaars-trainingswedstrijden en onder andere het NK veldrijden in 2015 georganiseerd. Sportief was wielerseizoen 2021 een groot succes met diverse overwinningen, Nederlands kampioen Luuk Nissen, Iers kampioen Leo Doyle en als beloning de knappe 4e plaats in het eindklassement van de KNWU-Topcompetitie.

Samenwerking 

Anno 2021 werken wielerverenigingen vaak samen, doordat er simpelweg meer ambitieuze verenigingen dan wedstrijdrenners zijn om een compleet wedstrijdprogramma te kunnen rijden. TWC Tempo toont aan dat een samenwerking niet alleen noodzakelijk hoeft te zijn, maar renners uit de regio ook juist een uniek aanbod kan bieden. De combinatie met Invicta, een jong dynamisch strandrace-team, met een volwassen vereniging laat dit zien. Invicta, rijdend onder licentie van Coers uit Den Bosch, is uitgegroeid tot een team met diverse talentvolle beloften. Samen met Maik van der Heijden zijn de krachten gebundeld in trainingen met crossploeg ZZPR, gelieerd aan Wielervereniging Uden. Daarbij is de behoefte ontstaan om gezamenlijk ook een wegprogramma met de ploeg van TWC Tempo te gaan rijden. Elkaar versterkend, in zowel zomer- als winterprogramma, door de ervaring van 4 ex-profs, support, materiaal en overige begeleiding.

Voorschot

2022 start uiteraard met de KNWU strandrace-kalender. De afsluiter in Rockanje 20 februari is meteen de opmaat naar De Ster van Zwolle op 5 maart, gevolgd door een reeks van klassiekers in de Clubcompetitie, Topcompetitie, met onze Omloop der Kempen, de UCI 1.2-Holland-Cup zoals de Ronde van de Achterhoek en diverse vrije wedstrijden, zoals de Omloop van Midden-Brabant. De beloften gaan via district Zuid-Oost Brabant deelnemen aan de U23-road series. Daarnaast wordt de kalender gesierd door etappekoersen zoals de Ronde van Vysocina (Tsjechië), Arden Challenge (België), Olympia’s Tour (Nederland) en Tour of Malapolska (Polen). Tot slot wordt uiteraard dicht bij huis geknald in het Belisol Kempenpers klassement om de gele trui in Duizel en felbegeerde overwinning in Steensel.

Toertochten

Naast het feit dat TWC Tempo erg goed te zien is in het wedstrijdpeloton, heeft de club afgelopen jaar de toerclub nieuw leven ingeroepen. Iedere zaterdagochtend om 09.30 uur start de TWC Tempo toerclub vanaf De Plaatse in Veldhoven voor een prachtige route in de omgeving. In de zomer worden er ritten op de weg georganiseerd en in de winter wordt er ook op de gravelbike gefietst. Iedere fietsfanaat is welkom, dus neem bij interesse contact op.

Per 1948, als TWC Tempo wordt opgericht in café ‘De Reizende Man’ te Meerveldhoven, zijn vele kampioenen en winnaars afgeleverd. Naast dat Tempo erg verdienstelijk koerst in het peloton, worden ook diverse wielerwedstrijden mogelijk gemaakt door deze vereniging.

Joris de Mönnink

Contact

Interesse in de activiteiten van het TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO? Neem dan contact op via de onderstaande website:

www.tempo-hoppenbrouwers.nl

De club heeft
de toerclub
nieuw leven
ingeroepen

Afbeelding