Logo veldhovensweekblad.nl


Veldhovenaar Rene Keijzer: "Ik vond het altijd al een intrigerend spelletje." FOTO: Bert Jansen.
Veldhovenaar Rene Keijzer: "Ik vond het altijd al een intrigerend spelletje." FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen.)

'Dat is echt een enorme kick!'

  Sport

"Golf verbindt.En dát is het leuke aan het spelletje." Aan het woord Veldhovenaar René Keijzer. Hij vertelt over zijn sport: golf.

VELDHOVEN - Ruim 15 jaar geleden al speelt René Keijzer met de gedachte om golf te gaan spelen. "Ik vond het altijd al een intrigerend spelletje. Mijn broer en schoonzus speelden ook en hun verhalen maakten mij nieuwsgierig om ook eens een balletje te gaan slaan."

Steeds kleiner

Vanaf de eerste slag is Keijzer verkocht. "Eerst natuurlijk de nodige lessen gevolgd, want het is echt niet zo gemakkelijk als dat het lijkt. Je moet de regels kennen en natuurlijk de verschillende soorten slagen. Als je dat eenmaal een beetje onder de knie hebt, begint het echte spelen."
Balsporten genieten zijn voorkeur. Lachend vertelt Keijzer: "Door de jaren heen zijn de ballen wel steeds kleiner geworden. Van voetbal naar tennis en naar golf."

Geintje

Keijzer speelt zowel wedstrijden op zijn club Gendersteyn in Veldhoven als op golfterreinen door Nederland. "Eens per jaar ga ik met een vaste groep mannen op golfweekend. We spelen dan in de E.F.G.W.-competitie, het Eindhoven Football Golf Weekend. Het is een groep ontstaan uit voetballers, die ook golf spelen. Het is als een geintje begonnen maar intussen een bloedserieuze aangelegenheid. 2 dagen wordt er om de felbegeerde titel gestreden! Er is, net zoals de winnaar bij de professionele Masters, een groen jasje te winnen om te laten zien dat je de beste bent. Maar in tegenstelling tot deze professionals, hebben wij een jasje van slechts 20,00 euro van de markt."

19e hole

Voor Keijzer is golf vooral een hele mooie sport om te spelen. "Een ronde bestaat uit 18 holes, ieder met een eigen moeilijkheidsgraad. Iedere hole heeft namelijk een vastgestelde lengte waar je met een aantal vastgestelde slagen, PAR genoemd, het balletje in de hole moet spelen. Daarbij heb je weer verschillende handicaps, bijvoorbeeld 36 of 54. Een prof moet er in 72 slagen een perfecte ronde van kunnen maken. De 36 / 54 slagen daarbij opgeteld, is je handicap. Ik heb ongeveer handicap 17. Golf speel je tegen jezelf... Tegen de elementen!"
Wat golf voor hem zo aantrekkelijk maakt, is de moeilijkheid. "Voor mij is het de uitdaging steeds beter te worden. En als je dan jezelf hebt verbeterd... Dat is echt een enorme kick!"
Tot slot: "Je bent al snel een paar uur bezig om een ronde van 18 holes uit te spelen. De 19e hole duurt doorgaans het langst... Die is in de kantine!"

reageer als eerste
Meer berichten