Logo veldhovensweekblad.nl


De kampioenen van UNA JO9-4
De kampioenen van UNA JO9-4

Kampioenswedstrijd UNA JO9-4 waar doelpuntenfestijn

  Sport

Door puntverlies van Dommelen (de nummer 2) tijdens een inhaalwedstrijd eerder deze week, kan UNA JO9-4 een week eerder dan gedacht de kampioenswedstrijd spelen. Niet in de thuiswedstrijd tijdens een rechtstreeks duel met Dommelen, maar tijdens de uitwedstrijd op zaterdag 15 april. Wint UNA van de nummer laatst, dan kan de platte kar voor 22 april geregeld worden! Dat niet alleen de spelers zelf, maar ook de supporters alle vertrouwen hebben in een goede afloop, blijkt wel uit de grote getalen die met spandoeken, megafoon, champagne, tshirts, medailles enz enz zijn afgereisd naar Valkenswaard. En... Niet voor niets.

VELDHOVEN - Aan enthousiasme ligt het zeker niet bij UNA. Van knikkende knietjes is weinig te merken. Geen plaats voor zenuwen, UNA JO9-4 heeft er zin in. Vanaf de aftrap zijn er kansen op de 0-1 voor achtereenvolgens Thierry, Renee, Mike en Luca. De verdediging van Valkenswaard is echter behoorlijk solide. Ze hebben Dommelen een aantal weken terug niet voor niets verrassend op 1 - 1 gehouden. En in de counter is Valkenswaard levensgevaarlijk, zo ondervond UNA JO9-4 zelf twee weken geleden. Pas na een minuut of 15 weet UNA door de defensie heen te breken. Luca passt op Sven die aanneemt, kijkt en de bal geplaatst naast de keeper schuift: 0 - 1. Het blijft de enige goal van de eerste helft.

De tweede helft is nog maar net begonnen en het staat 1 - 1 als Valkenswaard de bal op eigen helft verovert en met een snelle counter Mikki verschalkt. “Ho even, dat is niet de bedoeling” lijkt Sven te denken. Hij gunt Valkenswaard geen moment om van de gelijkmaker te genieten, maar stoomt vanaf het uitnemen direct met de bal naar voren, passeert een aantal verdedigers en maakt de 1 - 2. UNA heeft dan de smaak te pakken. Een actie van Thierry komt bij Paul voor de voeten. Zijn inzet lijkt het doel niet te gaan halen, maar via een hakje van de tegenstander rolt de bal alsnog over de lijn: 1 - 3. UNA geeft die voorsprong vervolgens niet meer weg, ondanks een mooie lob van Valkenswaard die met wat geluk net binnen de palen valt (2 - 3).

UNA blijft jagen en Sven pingelt een paar verdedigers voorbij om zijn voorzet vervolgens vakkundig door Luca ingeschoten te zien worden: 2 - 4. En ja, we hebben het op bewegend beeld. Er is bewijs. Luca scoorde echt met links! Een corner, door Sven genomen, wordt weggewerkt, maar komt weer voor zijn voeten in een gunstigere positie. Hij heeft ruimte voor een schot en schiet de 2-5 over de keeper binnen. Een uitbraak van Valkenswaard ligt er kort daarna aan de andere kant weer in (volgens mij was al opgemerkt dat die counters van ze levensgevaarlijk zijn), maar een echte aansluitingstreffer mag het niet genoemd worden. Biate en Jasper geven daarvoor niet de ruimte. Een minuut later frommelt Mike door de defensie van Valkenswaard heen, tikt hem naar Sven die afmaakt: 3 - 6.

Een aanval van Valkenswaard in de slotminuut, brengt de eindstand nog op 4 - 6, maar UNA is dan eigenlijk al aan het genieten van het behaalde resultaat. Een plaats bij de bovenste drie, zoals voor de winterstop, was het streven. Deze ploeg heeft het meer dan waargemaakt. Het kampioenschap is binnen, de trainers kunnen onder de douche!

Reageer als eerste
Meer berichten