Logo veldhovensweekblad.nl

'Ideale opstap om kennis te maken!'

  Sport

Zaterdag 26 augustus gaat de Veldhovense 10 Miles weer van start. Dit jaar beleeft het evenement zijn eerste lustrum.

VELDHOVEN - Lau Liefting is een van de organisatoren van Veldhoven 10 Miles. "We zijn er trots op dat we dit evenement voor de 5e keer kunnen organiseren. Voor de laatste keer in deze opzet, want de Moormanlaan gaat op de schop en dat is dwars door ons loopgebied."

Trainingsschema

Om het evenement voor alle Veldhovenaren toegankelijk te maken, heeft GVAC een concept bedacht waardoor deelname door iedereen ook daadwerkelijk mogelijk is. Liefting: "Met een individueel trainingsschema kan iedereen deelnemen aan de 10 Miles. Zowel beginners als gevorderden kunnen zich inschrijven, waarna er een trainingsschema op maat wordt gemaakt. We nodigen vooral mensen uit tot deelname, die wel eens willen ervaren of hardlopen iets voor hun kan zijn".

Persoonlijke coach

Maar hoe deelname aan de Veldhoven 10 Miles verantwoord op te bouwen en hoe blessures te voorkomen? GVAC geeft het antwoord door middel van een uniek voorbereidingsprogramma voor de Veldhoven 10 Miles. Bedoeld voor zowel de beginnende als de meer gevorderde hardloper. Deelnemers krijgen gedurende een half jaar een persoonlijke loopcoach bij wie ze met hun vragen terechtkunnen en die een trainingsschema voor hen opstelt. Ook kunnen ze deelnemen aan een aantal speciale loopclinics met aandacht voor trainingsprincipes, het voorkomen van blessures en het verbeteren van de looptechnik door middel van een videoanalyse. De kosten voor deze extra ondersteuning bedragen éénmalig 30,oo euro. De start is op zaterdag 22 april. Opgeven kan via www.veldhoven10miles.nl/clinic. Of per e-mail via loopenleef@veldhoven10miles.nl

Ideale stap

Volgens Liefting is de voorbereiding op de 10 Miles een ideale opstap om kennis te maken met de loopsport. "Lopen doe je individueel, iedereen loopt zijn eigen tempo en afstand. Op dinsdag- en donderdagavond hebben we een gezamenlijke training. Dat werkt zowel stimulerend als motiverend. Je kunt je zo optimaal voorbereiden met een goede trainingsopbouw die uit is gezet door gediplomeerde trainers."
Overigens ook voor de Veldhovense jeugd is er een aangepast programma. "De jeugd loopt op de atletiekbaan. Kinderen in de leeftijd vanaf 3 en 4 jaar lopen daar hun rondje van 400 meter. Jeugd van 9 jaar tot 16 jaar lopen 1.500 of 2.500 meter. Ook bedrijven kunnen zich weer inschrijven voor de bedrijvenloop."

En tot slot zegt Liefting: "We proberen dit jaar het parcoursrecord te verbreken. Bij de heren staat deze op naam van Harm Sengers, 51.57 vanaf 2013. Sinds 2013 is bij de dames het record in handen van Kim Dillen uit Veldhoven met een tijd van 58.08."

Voor meer info en inschrijven www.veldhoven10miles.nl www.gvac.nl telefonisch contact Lau Liefting 0655893130

reageer als eerste
Meer berichten