<p>Het merendeel van de driebanden wedstrijden worden gespeeld op de maandagmiddag en de meeste libre wedstrijden op de donderdagmiddag gespeeld. &nbsp;FOTO: PixaBay.</p>

Het merendeel van de driebanden wedstrijden worden gespeeld op de maandagmiddag en de meeste libre wedstrijden op de donderdagmiddag gespeeld.  FOTO: PixaBay.

(Foto: PixaBay)

Biljarten in competitieverband bij BKRB

  Sport

De Bond Kempische Recreanten Biljartverenigingen, afgekort BKRB, is opgericht in 1968 en bestaat al meer dan 50 jaar. BKRB wil graag met name de jonge ouderen vanaf 50 jaar enthousiasmeren om deel te gaan nemen aan onze biljartcompetities. Zowel vrouwen als mannen zijn welkom.

VELDHOVEN - De biljartcompetities in de spelsoorten driebanden en libre worden overdag gespeeld tijdens de maanden september tot en met april, daarna wordt het seizoen afgesloten met een toernooi waar om het algemeen kampioenschap van de bond wordt gestreden.

Aanmelding

Het merendeel van de driebanden wedstrijden worden gespeeld op de maandagmiddag en de meeste libre wedstrijden worden op de donderdagmiddag gespeeld. Bij driebanden bestaan de teams uit tenminste 3 personen en bij libre uit tenminste 5 personen. 
De aanmelding voor deze wedstrijden gebeurt overigens bij voorkeur met een volledig team, maar ook individuele aanmeldingen worden gewoon beoordeeld op mogelijke plaatsing bij een bestaand team in de buurt van je woonplaats.

Gemiddelde

De teams worden op sterkte ingedeeld en elke spelers speelt volgens zijn eigen gemiddelde wat jaarlijks na de competitie opnieuw wordt vastgesteld voor het komende seizoen. Bij nieuwe spelers wordt na 5 wedstrijden bepaald wat het gemiddelde voor het lopende seizoen is.

20 teams

Er zijn op dit moment 56 verenigingen met 560 leden wekelijks aan het biljarten bij de kempische biljartbond. Bij driebanden zijn 25 teams actief verdeeld over 2 poules en bij libre zijn 80 teams actief verdeeld over 6 poules. De biljartverenigingen zijn verspreid over de gehele regio, in Veldhoven en Wintelre nemen wekelijks 20 teams deel aan deze competities.

Interesse?

Voor meer informatie zie de website van de BKRB: 

www.bkrb.eu 

Of bekijk de informatie van de diverse competities via de link

http://biljartpoint.nl/index.php?district=92.


Ook persoonlijk contact opnemen, zij het via de telefoon, is overigens gewoon mogelijk en wel met

Toine van Kessel, (06) 41.120.729.
Cor Kox, (06) 53.351.950.

Van de redactie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden