<p>John van Rooij gaat fietsen voor Duchenne.</p>

John van Rooij gaat fietsen voor Duchenne.

(Foto: Bert Jansen)

‘We doen nu voor de 5e keer mee!’

  Sport

“Ik fiets van zondag 12 tot en met zondag 19 september voor Bram.” Veldhovenaar John van Rooij fietst mee in het team Wheelers4Bram. Het geld dat hij bij elkaar fietst, komt volledig ten goede aan stichting Duchenne.

VELDHOVEN - Bram heeft de spierziekte Duchenne, een ingrijpende spierziekte, waarbij de spieren langzaam hun kracht verliezen. Uiteindelijk worden ook de ademhalingsspieren en het hart aangetast. De ziekte komt voornamelijk bij jongens voor. De levensverwachting is laag; slechts bij uitzondering worden mensen met Duchenne ouder dan 40 jaar.

Even lenen

Doordat Van Rooij door een klant is benaderd voor sponsoring komt hij met de stichting in aanraking gekomen. “Hij vroeg of hij mijn bus mocht lenen. Voor een week want die van hem was niet bruikbaar.” 

Na wat overdenkingen, want hij gebruikt deze bus om te gaan werken, besluit hij deze toch ter beschikking te stellen. “Dan raak je met elkaar in gesprek en van het een komt het ander.” 

Van Rooij is onder de indruk en besluit vervolgens deel uit te gaan maken van Wheelers4Bram. “De eerste keer als vrijwilliger, voornamelijk om rolstoelen te duwen. Daar werd ik meteen gegrepen door de sfeer! Bij de start en over het hele parcours staan kinderen met Duchenne de rijders aan te moedigen. Heel speciaal!”

Jubileumjaar

Het MTB-team Wheelers4Bram fietst speciaal voor Bram in 7 dagen door 5 landen. “Duchenne Heroes is een meerdaagse mountainbiketocht die je niet alleen in je benen voelt, maar ook in je hart. We geven honderden kinderen die lijden aan Duchenne hoop op een medicijn. Door te sponsoren help je in het onderzoek naar een genezing ervan en het verbeteren van de levenskwaliteit van patiënten zoals Bram.”

2021 is voor Wheelers4Bram een jubileumjaar. “We doen nu voor de 5e keer mee! Voor de speciale 15e editie van Duchenne Heroes fietsen we van de Vogezen naar het Drielandenpunt in Vaals. Wheeler4bram is er bij met het grootste team tot nu toe.”

Gravelpaden

In 7 dagen worden er 2 routes verreden. “Een van 100 kilometer per dag over een mountainbike terrein. Ikzelf doe mee met de route van 70 kilometer per dag over gravelpaden. Dat is voor mij te doen qua gezondheid. Mijn broer Michel gaat 100 kilometer per dag rijden.” 

2 jaar geleden stapt John voor de eerste op om te rijden voor Bram. Jammer genoeg heeft hij deze niet uitgereden. “Er stond een boom in de weg... Helaas was het na die kennismaking over en uit en moest ik terug naar huis”, glimlacht Rooijakkers.

Sponsoren

Om mee te rijden moet Van Rooij 2.250,00 euro inleggen. “Dat bedrag hoop ik in september bij elkaar te hebben. Ik heb al een mooie opstart maar het is nog lang niet voldoende. We proberen door middel van acties het bedrag bij elkaar te sprokkelen.” 
Van Rooij vindt het belangrijk om te vermelden dat het geld daadwerkelijk bij de stichting terecht komt. “De belangrijkste reden voor mij om Stichting Duchenne te steunen. Want het is zo broodnodig nodig vooronderzoek. Zodat kinderen met Duchenne een betere levensverwachting krijgen en dat er een medicijn komt.”

Voor nu is er ook geld nodig om de volledige zorg te kunnen bieden. Doordat de kinderen bijna altijd rolstoel gebonden worden zijn ze volledig afhankelijk van deze zorg.
info over Duchenne: www.duchenne.nlSteunen kan viahttps://www.duchenneheroes.nl/john-van-rooij-5-jaar-wheelers4bramVia 0637421448 kan ter sponsering een fles rode of witte wijn gekocht wordenvoor 6,- euro, daarvan gaat een gedeelte naar stichting Duchenne.

‘Duchenne Heroes is een meerdaagse mountainbiketocht die je niet alleen in je benen voelt, maar ook in je hart. We geven honderden kinderen die lijden aan Duchenne hoop op een medicijn. Door te sponsoren help je in het onderzoek naar een genezing ervan en het verbeteren van de levenskwaliteit van patiënten zoals Bram.’

Van de redactie.

Geeft u ook uw steun?

Meer informatie over Duchenne via www.duchenne.nl. Steunen kan via www.duchenneheroes.nl/john-van-rooij-5-jaar-wheelers4bram.
Via (06) 37.421.448. kan ter sponsering een fles rode of witte wijn gekocht worden voor 6,00 euro, waarvan een gedeelte naar stichting Duchenne gaat.

‘Ik werd
meteen gegrepen
door
de sfeer!’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden