<p>Leroy Meurs wil met lesgeven ruim 500 euro bijeenkrijgen voor Leergeld.</p>

Leroy Meurs wil met lesgeven ruim 500 euro bijeenkrijgen voor Leergeld.

(Foto: Leroy Meurs.)

Leroy Meurs zamelt in voor Leergeld

  Sport

Geld inzamelen voor Leergeld met een sport die nog niemand kent? Dat lijkt een onbegaanbare weg, maar niet voor Leroy Meurs. Deze freelance recruiter is namelijk verliefd op e-foiling, ofwel surfen op een surfplank met mast (foil) en met elektromotor. Wat houdt e-foiling in?

VELDHOVEN - Leroy: “Van oudsher kennen we surfen op golfkracht, zoals in Frankrijk en Australië, en kitesurfen op windkracht. Daar is sinds enkele jaren een 3e energiebron bijgekomen, de elektromotor. Deze bevindt zich onder de surfplank, aan de mast, die in het Engels ‘foil’ wordt genoemd. De snelheid - max 20 km/u - van de plank regel je met een ‘hand controller’, de richting van de plank met het draaien van je lichaam.”

Zijn enthousiasme voor e-foilen wil Leroy delen door het geven van lessen. Daarvan wil hij geen inkomen maken. “Je wilt af en toe een steentje bijdragen aan het welzijn van je omgeving. Leergeld werkt in de buurt en richt zich op kinderen. De kinderen die voor ondersteuning van Leergeld in aanmerking komen, zijn denk ik wel blij met zo’n les van mij, maar dat zet geen zoden aan de dijk. Ik ga lessen geven in de regio’s Eindhoven en Den Bosch. En ik weet zeker dat ik in september, na aftrek van kosten, ruim 500 euro voor Leergeld heb ingezameld. Zo niet dan pas ik bij uit mijn werk”.

esurfschool.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden