<p>Mees R&ouml;ttgering (13) wint in Roemeni&euml; een Europees juniorentoernooi in de hoogste categorie van Europa.&nbsp;</p>

Mees Röttgering (13) wint in Roemenië een Europees juniorentoernooi in de hoogste categorie van Europa. 

(Foto: Annemarie Mikkers.)

Uniek succes van tennisspeler Amjoy

  Sport

Mees Röttgering (13) wint in Roemenië een Europees juniorentoernooi in de hoogste categorie van Europa. De afgelopen 14 jaar is dat bij de Nederlandse tennisjeugd niet meer voorgekomen. Daarmee zet Röttgering niet alleen een uitzonderlijke prestatie neer, maar zet hij ook het Nederlandse jeugdtennis uitstekend op de kaart. Alsook AMJOY Tennis in Veldhoven.

VELDHOVEN - Mees speelt - net zoals de beste leeftijdsgenoten uit heel de wereld - de Tennis Europe Junior Tour, een voorloper van het professionele senioren circuit. De profspelers van nu speelden allen t/m 14 ook deze toernooien. Mees is de afgelopen periode in Kroatië, Polen, Bulgarije en Roemenië actief geweest. In totaal behaalt hij tijdens deze toernooien 5 titels. Het toernooi in Roemenië is een toernooi van de hoogste categorie. Mees verslaat tijdens dit toernooi de nummers 5, 3 en 1 van Europa om vervolgens het toernooi te winnen.

LOOT

Het jonge talent traint al sinds zijn 6e jaar bij AMJOY Tennis in Veldhoven. AMJOY Tennis is een prestatieve tennisopleiding die jonge tennisjeugd intensief opleidt voor het leven van een tennisprof.

Mees traint samen met nog 30 andere spelers in het LOOT-traject. LOOT staat voor Landelijke Opleiding Onderwijs en Topsport. Het faciliteert een samenwerking tussen AMJOY en het Sint-Joriscollege in Eindhoven. Spelers kunnen door de samenwerking topsport en middelbare school combineren.

Mees, afkomstig uit Venray, traint 20 uur per week en woont door de weeks in een gastgezin in Veldhoven.

Puzzelstukjes

Privétrainer Jochem Mol: “Wat Mees heeft gepresteerd is echt een unieke prestatie. Mees en wij als tennisschool werken er al jaren super hard voor. Als de puzzelstukjes zo ineen vallen dan is dat een feestje waard.” Röttgering is door AMJOY Tennis daarom ook gehuldigd met de oorkonde ‘Outstanding Achievement. “Nu gewoon weer met twee voeten op de grond en doortrainen met als doel binnen een jaar zelf op de Grand Slams te spelen. Of zoals Mees het zelf aangeeft nr 1 van de wereld te worden.”, aldus Jochem Mol.

Toekomst

De komende periode is Mees actief op een internationaal jeugdtoernooi in Eindhoven. Een thuiswedstrijd, aangezien het toernooi wordt georganiseerd door AMJOY Tennis. Daarna gaat hij door naar Frankrijk en Tjechië.

Meer info

Voor meer informatie over AMJOY Tennis in Veldhoven, zie daarvoor de onderstaande website.

www.amjoytennis.nl


Het opvragen van informatie over AMJOY Tennis is ook mogelijk via het onderstaand e-mailadres van Annemarie Mikkers:

annemarie@amjoytennis.com        

Van de redactie.

‘Wat Mees heeft
gepresteerd
is echt een
unieke prestatie’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden