<p>Marco Nooijen: &quot;Artisport een programma ontwikkelt om de strijd aan te gaan met de Corona-kilo&rsquo;s en te werken aan een fitter lijf.&quot;&nbsp;</p>

Marco Nooijen: "Artisport een programma ontwikkelt om de strijd aan te gaan met de Corona-kilo’s en te werken aan een fitter lijf." 

(Foto: Bert Jansen)

Tijd om te werken aan Corona-kilo’s!

  Sport

Aangekomen tijdens de lock down? Met het programma van ‘Beat the Corona-kilo’s’ vliegen ze deur uit. In 8 weken met sport en een gezonde leefstijl.

VELDHOVEN -Tijdens de lock down zijn de sportscholen gesloten geweest, waardoor veel mensen veel minder hebben gesport. “Daarbij opgeteld het thuiswerken, waardoor minderbeweging en eventueel anders eten, hebben geen goed gedaan aan de conditie”, zegt Marco Nooijen. “Daarom hebben we bij Artisport een programma ontwikkelt om de strijd aan te gaan met de Corona-kilo’s en te werken aan een fitter lijf.”

Geen lidmaatschap

Samen met collega Anna van der Gun heeft Nooijen een programma ontwikkelt dat voor iedereen een goede start kan zijn om de Corona-kilo’s te lijf te gaan.Nooijen: “Een laagdrempelig concept waar iedereen zich bij aan kan sluiten. Dus niet alleen voor de leden van Artisport. Je hoeft geen lid te worden om deel te nemen. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden via de mail. Vervolgens krijg je elke week een nieuwsbrief met een trainingsschema, gevarieerde recepten met gezonde voeding.”

Facebook

Ook via de Facebookpagina is deel te nemen aan het programma. “Onze drijfveer is om iedereen aan het sporten te krijgen. Of dat nu gaat via een sportschool, vereniging of thuissporten... We hopen een grote groep mensen te bereiken, deze te motiveren en daarmee de leefstijl te resetten.”

Dat sporten en bewegen gezond is behoeft verder geen uitleg. “We horen vaak dat iemand er wel aan begint maar dat de motivatie ontbreekt om door te zetten. Daarbij gaan wij helpen.”

De training bevat eenvoudige oefeningen die iedereen mee kan doen. “Zoals oefeningen voor krachttraining, cardiotraining en intervaltraining hitt. Ook proberen we met verschillende challenges deelnemers uit te dagen. Deze kan bestaan uit een dag- of een weekchallenge. Bootcamptrainingen staan ook op het programma.”

Lidmaatschap is niet verplicht, maar wie meer begeleiding wil of nodig heeft kan gebruik maken van een klein abonnementje, speciaal voor deze gelegenheid, op beide locaties. “Daarmee kun je onbeperkt trainen middels een fit-out scherm. Een persoonlijk programma op een scherm. Met een QR-code kun je de doelstelling instellen op leeftijd, niveau en ervaring.”

Voeding

Voor wie sport is voldoende water drinken een must. In het programma wordt daarom ook veel aandacht besteed aan voeding. “We leren je aan juiste en gezonde keuzes te maken, van een groene smoothie tot waterrecepten. Snacken kan, maar ook daarin kun je een gezonde keuze maken.”

‘Beat the Corona-kilo’s’ is vooral bewustwording van wat je eet en wat je beweegt. Voor meer info: www.artisport.nl. Het programma is maandag 31 mei van start gegaan, maar later instromen is mogelijk.

Van de redactie.

Bewustwording
van
wat je eet en
wat je beweegt

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden