<p>BrabantSport maakt Brabant sterker door sport. Vandaag, morgen en overmorgen.&nbsp;</p>

BrabantSport maakt Brabant sterker door sport. Vandaag, morgen en overmorgen. 

(Foto: PixaBay.)

Open inschrijving BrabantSport Fonds

  Sport

Het BrabantSport Fonds is hét fonds dat Brabant gelukkiger én daarmee sterker maakt door sport. Één keer per jaar kan iedereen met een idee dat bijdraagt aan een van de fondsdoelstellingen, een projectplan indienen. Nog tot en met vrijdag 30 juni 2021 is het voor iedereen mogelijk via www.brabantsportfonds.nl een plan in te dienen. Het fonds investeert maximaal 50% van het project waarbij de maximale investering vanuit het fonds 10.000 euro per plan bedraagt.

VELDHOVEN - Waar normaliter het fonds zelf projecten scout, krijgen Brabanders, maatschappelijke organisaties en bedrijven nu zelf de kans een creatief, origineel en onderscheidend plan in te dienen. Voorwaarden hierbij zijn dat sport centraal staat.
Daarnaast moet het idee passen bij één van de fondsdoelstellingen, op Brabant gericht zijn of Brabant breed inzetbaar zijn en een projectduur hebben van minimaal 6 maanden. De startdatum van het project ligt voor maandag 1 november 2021.

Lancering

Het BrabantSport Fonds is gelanceerd op donderdag 11 maart dit jaar. Het fonds met als founding partners de provincie Noord-Brabant, Dirk Lips (Libéma), Robert van der Wallen, Edzo Doeve (Coöperatie DELA), Ben Mandemakers (DMG) en Eric van Schagen (Simac), koppelt sport aan maatschappelijke vraagstukken.
Met dit initiatief wil het fonds een gezonde levensstijl onder Brabantse kinderen bevorderen, stress onder jongvolwassenen helpen terugdringen, eenzaamheid onder Brabantse ouderen verminderen en Brabanders met een beperking structureel helpen in beweging te brengen.

Sterker door sport

Het fonds is overigens onderdeel van BrabantSport dat zich richt op de maatschappelijke impact. BrabantSport maakt Brabant sterker door sport. Vandaag, morgen en overmorgen. BrabantSport maakt zich hard voor het allerbeste sportklimaat van Nederland, in de breedste zin van het woord. Dat doet ze voor alle Brabanders, met steun van overheden, kennisinstellingen, sportbonden, topsporters uit Team BrabantSport én het Brabantse bedrijfsleven.


Voor meer informatie over BrabantSport en het BrabantSportfonds, alsook voor contact, zie onderstaande website:

www.brabantsportfonds.nl

Meer informatie

Ook gezonde levenstijl onder kinderen bevorderen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden