‘Plezier in het voetbal, staat voorop’


<p>&ldquo;Hoe loop ik met de bal? Hoe zet ik een sprint in? Hoe kan ik het beste wegdraaien met de bal?&nbsp; Alles valt te leren of te verbeteren.&quot; FOTO: Bert Jansen.</p>

“Hoe loop ik met de bal? Hoe zet ik een sprint in? Hoe kan ik het beste wegdraaien met de bal?  Alles valt te leren of te verbeteren." FOTO: Bert Jansen.

(Foto: )

‘Plezier in het voetbal, staat voorop’

  Sport

Lente... Voorjaar... Er mag weer gevoetbald worden. Jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar kunnen hun skills verbeteren bij voetbalschool Meerhoven United.

MEERHOVEN - Erik Zuiderhoek is oprichter/trainer van voetbalschool Meerhoven United. “Met Meerhoven United bieden wij een andere manier van trainen. In kleine groepjes besteden we veel aandacht aan de individuele ontwikkeling van de deelnemers.”
Het concept is niet nieuw. Enkele omliggende clubs maken al gebruik van deze unieke manier van trainen. "In Meerhoven hadden we nog geen voetbalschool, terwijl we wèl een mooie voetbalclub hebben. De voetballertjes die bij deze clubspelen, DBS, waren nu aangewezen op andere scholen. Nu kunnen ze bij hun eigen club hun skills verbeteren.”
Zuiderhoek benadrukt dat Meerhoven United een zelfstandig orgaan is en geen onderdeel uitmaakt van DBS. “We maken alleen gebruik van de faciliteiten.”

Individu

Wat de trainingen inhouden legt Zuiderhoek graag uit: “Tijdens een voetbalwedstrijd krijgt een voetballer te maken met fysieke duels die je wil winnen. Daar kun je op trainen. Door bijvoorbeeld een schijnbeweging te maken of hoe je iemand kan ontwijken. Voor iedere deelnemer kijken we wat passend is, waar ze zich kunnen en willen verbeteren. Het individu staat centraal.”

Training

Er wordt in kleine groepjes van maximaal 8 spelers getraind. “We maken hiervoor gebruik van ervaren trainers; de meesten hebben zelf op hoog niveau gespeeld.”
Voetbal houdt meer in dan tegen een bal aantrappen. Daar heb je vele verschillende skills voor nodig, weet Zuiderhoek. “Hoe loop ik met de bal? Hoe zet ik een sprint in? Hoe kan ik het beste wegdraaien met de bal? Hoe geef ik een pass of hoe neem ik de bal het beste aan? Loopcoördinatie met of zonder bal, bal hooghouden... Alles valt te leren of te verbeteren. Wat voor ervaring je moet hebben om deel te nemen? Plezier in het voetbal, staat voorop.”

Plezier

Om het leren aantrekkelijk te maken maakt Meerhoven United gebruik van verschillende attributen en materialen. “Skill games zijn leuke funoefeningen waar wij mee werken. Daarvoor maken we gebruik van goaltjes, kaatsborden, coördinatieladders, agility trapezes, diverse netten... We hebben een legio aan mogelijkheden."
Al deze attributen worden ingezet om de verschillende skills aan tel eren. Deze trainingen vinden plaats naast de gewone trainingen met het elftal. "Leuk om te zien dat er al na een enkele training de aangeleerde skills meegenomen worden in de training of wedstrijd. Daarmee zie je vooral dat door deze ervaringen toe te passen meer zelfvertrouwen ontstaat."

Aandenken

Elke deelnemer krijgt aan het einde van de 10-weekse module een certificaat van deelname uitgereikt. Op vrijdagavond en zondagochtend worden de trainingen verzorgd. “Iedereen krijgt een T-shirt voor de training, dat ze mogen houden.”

Meerhoven United biedt naast trainingen in kleine groepjes ook individuele trainingen, kinderfeestjes en events aan. De informatie over alle mogelijkheden staan te lezen op de website.www.voetbalschoolmeerhoven.nl

"Voor iedere deelnemer kijken we wat passend is, waar ze zich kunnen en willen verbeteren. Het individu staat centraal”, vertelt Erik Zuiderhoek.

Van de redactie.

VV DBS

VV DBS, voluit Voetbalvereniging Door Broederschap Sterk, is een amateurvoetbalvereniging uit Eindhoven, opgericht op 17 februari 1953. Sinds 2005 is de vereniging gehuisvest op Sportpark Meerhoven in de Eindhovense wijk Meerhoven.

'Wat voor ervaring je moet hebben om deel te nemen?'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden