<p>&nbsp;Interview met de piepjonge Lars Boom (winnaar in 2007) door Henry van den Biggelaar, voor TV-10. FOTO: Theo van Sambeek.</p>

 Interview met de piepjonge Lars Boom (winnaar in 2007) door Henry van den Biggelaar, voor TV-10. FOTO: Theo van Sambeek.

(Foto: )

'Dromen en wensen zijn nodig'

  Sport

Stichting Omloop der Kempen heeft sinds een week een nieuwe voorzitter in de persoon van Henry van den Biggelaar. Nieuw is niet helemaal het juiste woord, want Van den Biggelaar speelt al 10-tallen jaren een rol binnen de Omloop der Kempen. “Ondanks dat lange verleden ga ik er met vol enthousiasme in. Hopelijk slaat er een vonkje over en kunnen we met zijn allen op 15 en 16 mei 2021 het wielerweekend Omloop der Kempen laten stralen.”

- Het lijkt nu géén goede tijd om in te stappen. Door Corona is de Simac Omloop der Kempen in mei 2020 afgelast en ook de doorstart in september is onmogelijk gebleken. De Corona-perikelen duren voort; net afgelopen week is zelfs de doorstart van de Amstel Gold Race afgelast en daarnaast kan niemand voorspellen hoe de vlag erbij hangt in mei 2021.
Maar het is nu ook een goede tijd om in te stappen, want het laatste wielerweekend in 2019 is zeer succesvol verlopen. Het wielerweekend is toen fors vernieuwd met een vrouwenklassieker op de zaterdagavond. Winnares Lorena Wiebes, nadien Nederlands en Europees kampioen bij de profs, siert nu de erelijst. De organisatie kreeg unanieme lof van de wedstrijdjury en de politie over het parcours en de beveiliging. Dit leverde een promotie op naar de KNWU-topcompetitie.

Vernieuwen

Ieder evement moet vernieuwen wil het de glans niet verliezen. De 3e zondag in mei is en blijft de 72e Simac Omloop der Kempen voor elite-mannen/beloften. En naast de al genoemde Vrouwen-klassieker zijn er de afwachtingscriteriums op zaterdag en zondag aan de Dorpstraat. Op de gezellige Dorpstraat wordt komend jaar overigens voor 25e keer de finishlijn getrokken.
Dan nog 2 vernieuwingen. Het 'On y va'-criterium om de Recreanten Kempen Cup staat voor het eerst op het programma. En de Abdijentocht van het Tilburgse TCT’93, een zeer populaire wegtoertocht, met nu ook een opstapplaats op ons startplein De Plaatse.
Voorzitter Van den Biggelaar: “Dromen en wensen zijn nodig. Ik vind dat wij een prachtevenement hebben. Het oudste en grootste jaarlijks terugkerend sportevenement van Veldhoven. En wat zou het mooi zijn als wij door het aantreden van 1 of 2 hoofdsponsors de Vrouwen-klassieker op de UCI-kalender 2022 kunnen zetten. Daarmee kunnen ook de WorldTour-teams starten in Veldhoven."

Van de redactie.

'Ik vind dat
we een prachtevenement
hebben'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden