<p>Wethouder Dan de Kort met Thijs Slegers, manager perszaken en beleidscommunicatie bij PSV, die als voorzitter van de nieuwe Sportraad Veldhoven aantreedt. FOTO: Bert Jansen.&nbsp;</p>

Wethouder Dan de Kort met Thijs Slegers, manager perszaken en beleidscommunicatie bij PSV, die als voorzitter van de nieuwe Sportraad Veldhoven aantreedt. FOTO: Bert Jansen. 

(Foto:Bert Jansen)

Nieuwe Sportraad Veldhoven wil verbinden en inspireren

  Sport

Sport is al honderden jaren het belangrijkste bindmiddel tussen mensen. Met de oprichting van een Sportraad wordt een extra impuls gegeven aan het sportklimaat in Veldhoven.

VELDHOVEN - De nieuwe Sportraad is een van de speerpunten uit het lokale sportakkoord van de gemeente Veldhoven. Dat richt zich voornamelijk op het versterken van de sportomgeving in de breedste zin van het woord.
“Als gemeente willen we zoveel mogelijk mensen aan het sporten en bewegen krijgen”, aldus wethouder Daan de Kort. “Dat gaat prima, want het aantal georganiseerde sporters ligt in Veldhoven boven het Brabants gemiddelde. De sportaanbieders hebben het vaak prima voor elkaar. Daar zijn vele voorbeelden van. Bij Rood Wit hebben ze een indrukwekkend protocol voor een veilig sportklimaat gecreëerd. Bij VLTC doen ze ontzettend veel op het gebied van aangepast sporten. Deze kennis blijft echter vaak bij de sportaanbieder. Een Sportraad kan als platform een verbindende rol pakken.”
Na afloop van het Sportgala in januari benadert De Kort Thijs Slegers, manager perszaken en beleidscommunicatie bij PSV en vraagt hem om als voorzitter een bestuur samen te stellen. “Een Sportraad heeft een absolute meerwaarde voor een dorp. Ik doe graag iets om de plaats waarin ik woon mede leefbaar te houden.”
Slegers ziet een mooie rol voor de Sportraad. “Er is draagvlak bij de verenigingen en het is geïnitieerd door de gemeente. Dat is een mooie basis. Wij als bestuur willen ook graag de commerciële sportaanbieders aan ons binden. Ook zij dragen namelijk bij aan het mooie sportaanbod in onze gemeente.”
Vrijdag 18 september stelt het bestuur van de nieuwe Sportraad zich voor tijdens de 1e Veldhovense Sportavond in De Schalm. Als speciale gast komt PSV-directeur Toon Gerbrands spreken over het thema: Hoe omgaan met tegenslag? Verenigingen en commerciële sportaanbieders kunnen zich aanmelden via een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl onder vermelding van ‘Bijeenkomst Sportraad’.

Het
versterken
van de
sportomgeving

Ad Adriaans.

Voorzitter en bestuur

De kersverse voorzitter heeft inmiddels het bestuur rond. Erwin Zimmerman van SV Marvilde neemt namens de 4 voetbalclubs zitting. Rutger van Deursen (judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai) vertegenwoordigt de binnensporten, Myrthe Hinskens (VLTC) sluit aan als afgevaardigde van de grote buitensporten. Rutger Smak Gregoor (Sport- en evenementencomplex De Heiberg) is als commerciële sportaanbieder bereid gevonden om zijn expertise in te brengen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden