V.l.n.r.: Jeremy Richters (leerling), Wim Groenendijk (voorzitter) en Mark van der Heijden (docent).
V.l.n.r.: Jeremy Richters (leerling), Wim Groenendijk (voorzitter) en Mark van der Heijden (docent). (Foto: )

Leerlingen maken sprekersgestoelte

  Politiek

De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand die het kersverse bruidspaar toespreekt. De burgemeester die een presentatie verzorgt voor de gemeenteraad. Sinds afgelopen week kunnen ze gebruikmaken van een schitterend mooi sprekersgestoelte.

VELDHOVEN - Jeremy Richters en Fabiënne Kuijper uit leerjaar 4 van vmbo Bouwen, Wonen en Interieur van het Sondervick College maakten het sprekersgestoelte. Tijdens de raadsvergadering op dinsdagavond 28 januari werd 1 van de 2 sprekersgestoelten officieel onthuld. Docent Mark van der Heijden: "Vanuit de gemeenteraad kwam de vraag of wij 2 sprekersgestoelten konden maken. Jazeker! Het is altijd leuk en heel leerzaam als leerlingen kunnen werken aan 'echte' opdrachten. Het ontwerp werd gemaakt en het hout werd besteld. Aan de slag dus!"

Fabiënne vertelt enthousiast. "Het is superleuk om iets te maken wat daarna ook wordt gebruikt. We hebben bijna drie maanden aan het project gewerkt. Het hout moest heel glad worden geschuurd. Dat was een hele klus."

Meer berichten