Logo veldhovensweekblad.nl


Jeroen Rooijakkers is de lijsttrekker van de PvdA in Veldhoven.
Jeroen Rooijakkers is de lijsttrekker van de PvdA in Veldhoven. (Foto: PvdA)

Jeroen Rooijakkers lijsttrekker van de Veldhovense PvdA

  Politiek

De Veldhovense PvdA-leden bepaalden maandag 13 november de volgorde in een 12-koppig team voor de gemeenteraadsverkiezingen maart 2018. De huidige fractievoorzitter Jeroen Rooijakkers (38) is unaniem gekozen als lijsttrekker. De Veldhovenaren kunnen in maart 2018 verder kiezen uit een sterke mix van ervaring en enthousiasme. Raadslid Wim Meijberg neemt op de kandidatenlijst plaats 2 in en oud-wethouder Frans Hofmeester staat op 3.

VELDHOVEN - Hoog op de kieslijst staat de jeugdige 'nieuwkomer' Andrej van Hout. Hij krijgt in de nieuwe raadsperiode alle ruimte om zich verder te ontwikkelen. De kiezers vinden als kandidaten van de Veldhovense PvdA ook de huidige steunfractieleden Johan de Haas en Christina Goossens-Ruhr. De overige kandidaten zijn: jeugdzorgdeskundige Lenny van de Ven, teamleider op het Sondervick College Toon Bazelmans, oud-raadsleden Jan Rijnbeek en Fer Oerlemans en bekende Velhovenaren Peter Jonkers en Albert Leo. "Alles bij elkaar een ijzersterk team, niet alleen voor de verkiezingen...", reageerde Rooijakkers.

Vitaal

De leden zeiden ook ja tegen het PvdA-verkiezingsprogramma 'Blik op 'n vitaal Veldhoven'. Onder dit motto is vooral aandacht voor het creëren van kansen voor iedereen om mee te doen in 'deze pracht stad die we met z'n allen mooier en vooral rechtvaardiger kunnen maken'. Behalve de inwoners zelf, zijn daar de gemeente, organisaties én de politiek voor verantwoordelijk. Burgers moeten dan wel echt mee kunnen doen en vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgen.

Accenten

Het programma legt duidelijke accenten op jeugd- en gezondheidszorg, ouderenbeleid, armoedebestrijding, milieu en duurzaamheid. "Ondernemers kunnen eveneens op ons rekenen", aldus Jeroen Rooijakkers. "Zij kunnen zorgen voor nieuwe banen, ook voor mensen die beperkt zijn in hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt." Tenslotte zal de Veldhovense PvdA zich sterk maken voor een experiment met basisinkomen. Dat is een inkomen dat onafhankelijk is van andere inkomsten en sociale toelagen als kinderbijslag, studiebeurs en uitkeringen bij ziekte, pensioneren en werkloosheid vervangt.

Meer berichten
Shopbox