Vóór de security check wordt gebouw van Eindhoven AIrport met 2.000 vierkant meter uitgebreid.
Vóór de security check wordt gebouw van Eindhoven AIrport met 2.000 vierkant meter uitgebreid.

Eindhoven Airport breidt flink uit

Nieuws

Eindhoven Airport begint dit jaar met uitbreiding van de passagiersterminal, inclusief een bagagekelder. Passagiers, bezoekers en medewerkers moeten hiervan zo min mogelijk last ondervinden, aldus de luchthaven.

MEERHOVEN - Eindhoven Airport, de 2e luchthaven van Nederland, hoopt in 2027 dat de uitbreiding gereed is. In de nieuwe plannen wordt de huidige terminal aan luchtzijde - dus na de security check - met circa 10.000 vierkante meter vergroot. Aan landzijde - dus voor de security check - wordt het gebouw met 2000 vierkante meter uitgebreid. De terminal wordt flink uitgebreid, omdat de huidige terminal veel te klein is geworden voor de hoeveelheid reizigers die elke dag gebruikmaakt van de luchthaven. Volgens de website van Eindhoven Airport is ‘de huidige terminal gebouwd voor zo’n 5 miljoen passagiers.’ Afgelopen jaar maakten zo’n 6,8 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven.”

In de uitbreiding komt meer ruimte voor gates, horeca en het gebied op de luchthaven voor mensen die buiten de Schengenlanden reizen. En de uitbreiding met een bagagekelder kan aankomende bagage veel sneller en efficiënter afgehandeld worden.

De werkzaamheden voor de uitbreiding van Eindhoven Airport duurt zo’n 2,5 jaar. Tijdens die werkzaamheden blijft het volledig operationeel.