Alleen wanneer de voorgenomen sluiting van Eindhoven Airport is, is nog onduidelijk. FOTO: Stock.
Alleen wanneer de voorgenomen sluiting van Eindhoven Airport is, is nog onduidelijk. FOTO: Stock.

Eindhoven Airport5 maanden dicht

Nieuws

Eindhoven Airport is over 3 jaar een 5-tal maanden dicht. Om renovatieplannen te realiseren zou het een periode van 22 weken betreffen van februari tot en met juni. De sluiting raakt naar schatting tegen de 3 miljoen reizigers en zo’n 17.000 vluchten.

MEERHOVEN - Defensie wil al geruime tijd de start- en landingsbaan van de luchthaven, eigendom van Defensie, renoveren. Tevens moet dan ook andere uitbreidingen verricht worden, zoals een verbetering van het Instrument Landing System (ILS) waardoor landen en opstijgen bij dichte mist mogelijk is.
Eindhoven Airport is de 2e luchthaven van Nederland. Het bedrijf verwerkt jaarlijks zo’n 6,8 miljoen passagiers. Met bijna 95.000 passagiers meer dan in 2019 is 2023 voor Eindhoven Airport een recordjaar. Door voorgenomen renovatie raakt naar schatting tegen de 3 miljoen reizigers en zon 17.000 vluchten.
Over wanneer de renovaties verricht worden, bericht Eindhoven Airport zelf: ‘Indien er door Defensie definitief besloten wordt de werkzaamheden uit te voeren, dan zullen deze niet starten voor 2027. Uitsluitsel over de definitieve besluitvorming wordt eind februari verwacht, dan zal de totale scope en de planning van de werkzaamheden bekend worden.’

eindhovenairport.nl/nl

Zondag 25 februari organiseert de afdeling synchroonzwemmen van PSV haar jaarlijkse show. Alle ruim 60 zwemsters van de vereniging zullen daar hun muzieknummers demonstreren aan het publiek. Het begin van het jaar stond in het teken van het zwemmen van techniekwedstrijden, komende periode staan de uitvoeringswedstrijden op het programma en zullen ook de nationale kampioenschappen plaatsvinden. Voor deze kampioenschappen hebben zich al 24 zwemsters geplaatst door het behalen van 2 individuele limieten.

Naast de uitvoeringen die op de NKs te zien zullen zijn, zullen ook de beginners een demonstratie geven van hun kunnen. De jongsten zijn pas 7 jaar en zwemmen pas sinds de herfstvakantie, maar ook zwemsters met meer dan 30 jaar zwemervaring zullen zwemmen.

Tijdens deze show zullen zowel solo’s, duetten als groepsnummers te zien zijn, iedereen in een prachtig handgemaakt badpak en natuurlijk passend op de muziek.

Publiek is van harte uitgenodigd om te komen kijken, de show vindt plaats op 25 februari in het Springbad van het Pieter van de Hoogenbandzwemstadion en begint om 10 uur. Toegang is gratis!

Wil je zelf ook synchroonzwemmen? Er is nog plaats in de jongste groep voor meiden van 6 tot 9 jaar. Deze is cursus is op 2, 9 en 16 maart van 9:00-10:00 in het ir Ottenbad en kost 5 euro. Opgeven kan via aanmelden@synchroteameindhoven.nl