De organisatie bezoekt zaterdag 6 april op locatie de teams die meespelen. Inschrijven via: veldhovenquiz.nl. Bert Jansen.
De organisatie bezoekt zaterdag 6 april op locatie de teams die meespelen. Inschrijven via: veldhovenquiz.nl. Bert Jansen.

De Veldhoven Quiz komt er weer aan

Nieuws

Van de redactie

De inschrijving staat open voor de Veldhoven Quiz. Teams kunnen zich aanmelden tot zaterdag 23 maart en meespelen op zaterdag 6 april. 

VELDHOVEN - Het is alweer 10 jaar geleden... Dan vindt de eerste editie plaats van de grote Quiz van Veldhoven. Peggy Feron en Inge Swarts introduceren deze quiz in Veldhoven nadat ze dit concept in een ander dorp hebben gezien. “Het werd een hele leuke eerste editie,” zegt woordvoerder Dennis van Hout. Hij is 1 van de 6 organisatoren. Inmiddels is de naam gewijzigd in Veldhoven Quiz en zijn er sinds dit jaar 2 versies waarin meegespeeld kan worden. 

Veldhoven Quiz

Voor wie het niet weet, de Veldhoven Quiz is een kennisquiz, te spelen met een eigen team. “De quiz bestaat uit ongeveer 300 vragen in verschillende onderwerpen. En zijn kennisvragen, binnen- en buitenopdrachten die op 6 april moeten worden gespeeld en uitgevoerd. Een team bestaat uit minimaal 10 personen. Die heb je ook wel nodig, want de opdrachten zijn erg divers.”
Van Hout legt uit hoe zo’n avondje quizzen eruitziet. “Op zaterdag 6 april krijgen de teamcaptains de vragen uitgereikt in De Schalm. Hun team zit klaar op een locatie met toegang tot internet, klaar om aan de slag te gaan. En dan begint het! De vragen worden opgezocht en beantwoord. Er zijn binnen- en buitenopdrachten. Een team heeft daarvoor 4,5 uur de tijd.”
Voorgaande jaren kenmerken zich door grote hilariteit, met name bij de buitenopdrachten. “Deze vinden meestal plaats bij een vereniging. Zo hebben we de deelnemers een springparcours af laten leggen, op een stokpaadje, voor de snelste tijd. Liedjes en dansjes hebben ze moeten maken. Of een social sofa namaken die op meerdere plaatsen in Veldhoven staan. Kortom, een competitieve gezellige avond waarop echt alles te verwachten is.”

Nieuw

Behalve naam, is er nog een grote verandering doorgevoerd. Veldhoven Quiz-light. “Dit behoeft enige uitleg. We hoorden vaak terug dat het zo moeilijk is. Daarom hebben we een versie light bedacht. Hetzelfde concept, maar met 200 vragen en opdrachten die wat gemakkelijker zijn.”
Aan de anderstaligen is ook gedacht; er is een Engelstalige versie beschikbaar.

De organisatie bezoekt zaterdag 6 april op locatie de teams die meespelen. Wat ze daar aantreffen zet vaak aan tot ongeloof en hilariteit. Van Hout, lachend: “Bij het bedenken van de vragen houden we er rekening mee dat ze gebruik maken van hulpmiddelen. Van briefjes door de ruimte geplakt tot een waslijn met geprinte aanwijzingen door de huiskamer. Waar iedereen vervolgens de hele avond gebukt onderdoor gaat.” 

Inschrijven voor de Veldhoven Quiz of Veldhoven Quiz light via: veldhovenquiz.nl. Kosten: 30,00 euro per team. De aansluitende feestavond met prijsuitreiking is vrijdag 19 april in Café St Joris. 

De Veldhoven Quiz bestaat uit maar liefst zo’n 300 vragen

Afbeelding