Wie waren uw voorouders? Ontdek het in de Bibliotheek! FOTO: NGV.
Wie waren uw voorouders? Ontdek het in de Bibliotheek! FOTO: NGV.

Op zoek naar de eigen familiewortels

Nieuws

Wie waren uw voorouders? Ontdek het in de Bibliotheek! Leden van de Nederlandse Genealogische Vereniging helpen U. Gratis en voor iedereen!

VELDHOVEN - Wie geniet er niet van het programma Verborgen Verleden op TV? Als uw familieverleden nog verborgen is kom dan op zaterdag 16 september naar de inloop van 11.00 tot 13.00 uur in de Bibliotheek van Veldhoven met al uw vragen over uw stamboom, afkomst en familiegegevens. Medewerkers van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV), afdeling Kempen- en Peelland, zijn daar dan aanwezig om te helpen bij misschien wel de eerste stappen in de zoektocht naar een verborgen familieverleden.

Ervaren stamboomonderzoekers laten zien hoe en waar op internet het handig zoeken is. Hoe familieleden te vinden. En hoe te ontdekken wat er misschien nog meer te vinden is over de eigen familiegeschiedenis.

De medewerkers laten ook het nut zien van invoer van de gegevens in een computerprogramma.

Wie nog een begin moet maken met het onderzoek wordt vriendelijke verzocht in ieder geval de gegevens van de ouders en grootouders en eventueel trouwboekjes en bidprentjes mee te nemen. Met een beetje geluk gaat u naar huis met de namen van voorouders uit de Franse tijd!!

Gratis en vrij toegang voor iedereen.