Voorzitter van de Ambassade van Vrede, Carla van Olst, met Frank Bockholts van de Veldhovense geloofsgroep Oase, bij de wereldvredesvlam. FOTO: Bert Jansen.
Voorzitter van de Ambassade van Vrede, Carla van Olst, met Frank Bockholts van de Veldhovense geloofsgroep Oase, bij de wereldvredesvlam. FOTO: Bert Jansen.

Waar onwetendheid heerst is échte vrede onmogelijk

Maatschappelijk

Van de redactie

In aanloop naar de vredesweek die plaatsvindt vanaf zaterdag 16 september komt Ambassade van Vrede Veldhoven met heugelijk nieuws. 

VELDHOVEN - Voorzitter van de Ambassade, Carla van Olst: “Na kennismaking met leden van Oase en Bahá’í uit Veldhoven, mogen we bekendmaken dat deze stromingen deel uit gaan maken van de Ambassade van Vrede Veldhoven.” 

World Peace Flame

Eerder dit jaar heeft de wereldvredesvlam in Veldhoven een vaste stek gekregen in de Immanuelkerk aan de Teullandstraat. Een ontmoetingscentrum waar meerdere stromingen en stichtingen hun onderdak hebben gevonden. Alle partijen zijn verheugd over de samenwerking met als verbindende factor ‘vrede’.

Activiteiten

De samenwerking in aanloop naar de jaarlijkse vredesweek heeft geresulteerd tot een mooi programma. Frank Bockholts vertelt over de inbreng van Oase. “We hebben voor zondag 16 september een vredesfietstocht georganiseerd van 22 kilometer. De tocht voert langs monumenten die alles met vrede te maken hebben. Daarbij kun je denken aan het klokmonument, de plaquette aan de Onze Lieve Vrouwenbrug of de Bliksemschicht waarbij per monument uitleg gegeven wordt.” Er wordt per groepjes gefietst, om 10.00 uur en om 13.00 uur. Start is op het plein aan de Burg. Van Hoofflaan. Opgeven is een must via dswimdekker@gmail.com.
Tijdens de vredesweek is op zondag 17 september ook de herdenking van het bombardement op Zeelst. Om 18.45 uur op het kerkhof van de Willibrorduskerk en om 19.30 uur bij het monument op het Meiveld. Aansluitend is er een lezing in De Schalm.
Een dag later, op maandag 18 september, gaat de wereldvredesvlam mee in het Bevrijdingsdefilé in Eindhoven. Samenkomst om 17.30 uur voor een vredesviering in de kerk van de Oud-Katholieke Parochie aan de Boschdijk, met aansluitend een eenvoudige...

Lees verder op pagina 5.

maaltijd waarna de tocht naar het 18 Septemberplein zal zijn. Vertrek vanaf 19.30 uur. Opgeven gaat via carla@oya-art.nl.
Tot slot is er op donderdag 21 september, de internationale Dag van de Vrede, een gezamenlijke meditatie gepland in de Immanuelkerk rondom de vlam, tussen 16.00 en 17.00 uur.

Draagvlak creëren. 

WPF-Veldhoven is belangrijk voor Veldhoven. Onder meer om vrede concreet en zichtbaar te maken. Daarvoor wil het een breed draagvlak creëren en vraagt de organisatie om - middels de QR-code op de foto -  de vragenlijst in te vullen. 

Meer info via: www.wpf-veldhoven.nl
www.oya-art.nl
www.oaseveldhoven.nl
www.veldhoven.bahai.nl

Meer weten? Check de onderstaande websites:


www.wpf-veldhoven.nl; www.oya-art.nl;
www.oaseveldhoven.nl; www.veldhoven.bahai.nl.

Meer informatie

Vrede is een kind
dat glimlacht
als je
ernaar kijkt

Afbeelding