Logo veldhovensweekblad.nl


Kapster Melanie Koelemans: "We hebben velen bereid gevonden om belangenloos mee te werken." FOTO: Bert Jansen.
Kapster Melanie Koelemans: "We hebben velen bereid gevonden om belangenloos mee te werken." FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen.)

Nog eenmaal van een dag genieten...

  Human Interest

Zondag 21 mei vindt van 13.00 tot 18.00 uur bij De Plek aan de Noord-Brabantllaan 303-307 in Eindhoven een benefietmiddag plaats ten gunste van de WensAmbulance Brabant.

VELDHOVEN - Het idee voor en de uitwerking van een middag ten gunste van WensAmbulance Brabant, is in de kappersstoel ontstaan. Kapster Melanie Koelemans vertelt. "Een klant van mij die hier elke 4 weken komt, vertelde mij er over. Een familielid van haar was terminaal en had als grote wens nog eenmaal naar het strand te gaan. Met gewoon vervoer was dit niet meer mogelijk. Ze werden getipt om de WensAmbulance Brabant te vragen wat de mogelijkheden waren. Binnen de kortste keren werd de wens uitgevoerd; een dagje naar het strand."
Koelemans vertelt dat dit grote indruk op haar heeft gemaakt. "Dat je iemand nog zo gelukkig kan maken in die fase van het leven... Dat bleef in mijn hoofd hangen! Ik heb een tijd in Engeland gewoond waar het heel normaal is dat je je inzet voor een goed doel. Nu heb ik hier mijn kapsalon en vond dat ik hieraan ook een goed doel moest verbinden; een benefiet ten gunste van WensAmbulance Brabant."

Alle leeftijden

Inmiddels is de organisatie zo goed als rond. Ondernemers kunnen een tafeltje huren waaraan ze gasten kunnen ontvangen. De tafelhuur gaat rechtstreeks naar de WensAmbulance. Koelemans: "We hebben velen bereid gevonden om belangenloos mee te werken. Er zijn verschillende optredens van verschillende dj's uit Veldhoven. Een gospelkoor komt optreden. Er zijn hapjes en drankjes voor het goede doel. We hebben collectebussen staan; we vragen geen entree, maar hopen dat bezoekers daarin een donatie doen. Van diverse bedrijven en ondernemers hebben we mooie prijzen ter beschikking gekregen voor een loterij."
De middag biedt vertier voor iedereen, voor alle leeftijden. "De middag staat in het teken van verbinden van verschillende werelden. Middenstand en kunst in allerlei vormen en stijlen ontmoeten elkaar. Samen kunnen we er voor zorgen dat er een flinke som geld naar WensAmbulance Brabant kan gaan."

Steentje bijdragen

Tijdens de benefietmiddag is iemand van de WensAmbulance aanwezig om vragen te beantwoorden over het vervullen van wensen en wat daarbij komt kijken. Koelemans tot slot: "Wat me het meeste aansprak was dat het een organisatie is die volledig draait op vrijwilligers. Om de wensen uit te kunnen voeren zijn ze afhankelijk van giften. En daar willen we ons steentje aan bijdragen. Dat wij als gezonde mensen iets kunnen betekenen voor mensen die nog eenmaal van een fijne dag willen genieten."

reageer als eerste
Meer berichten