Logo veldhovensweekblad.nl


Deelname aan het verkeer vereist goede kennis van de verkeersregels.
Deelname aan het verkeer vereist goede kennis van de verkeersregels. (Foto: PixaBay)

Verkeersexamen 500 kinderen

  Human Interest

Marieke Dona en Saskia van Rijswou verzorgen maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 mei het VVN praktisch Verkeersexamen in Veldhoven. Dit doen zij in samenwerking met VSV (het voormalige VVN-Veldhoven) en de gemeente Veldhoven. Beide ouders hebben voor het 2e jaar de organisatie van dit grootse verkeersexamen op zich genomen.

VELDHOVEN - Het examen wordt afgenomen op 13 scholen. In totaal doen er bijna 500 leerlingen mee. De start vindt plaats bij het politiebureau, gelegen aa de Geer 10 in Veldhoven. Hans van de Looij neemt tijdelijk de taken van Nicole Ramaekers waar. Hij komt even kijken en een kort woordje doen op maandagochtend 15 mei bij het begin van het examen.

Kwetsbaar

Jaarlijks vallen er nog steeds te veel gewonden en overlijden er kinderen door een verkeersongeval. Bij alle ongevallen met kinderen in de groep 0 tot 15 jarigen is ongeveer de helft als fietser betrokken bij een ernstig ongeval, een kwart als voetganger en een kwart als autopassagier. Nog altijd zorgt het verkeer voor teveel jonge verkeersslachtoffers.

Laten zien

Er wordt daarom hard gewerkt om zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen aan het VVN praktisch Verkeersexamen. Kinderen die eerder geslaagd zijn voor het schriftelijk Verkeersexamen, kunnen nu in praktijk laten zien wat ze hebben geleerd.

De route van hetverkeersexamen is zorgvuldig uitgezet en komt overeen met de dagelijkse werkelijkheid. Diverse controleposten letten op onder andere het stoppen voor verkeerslichten, het verlenen van voorrang en het aangeven van richting.

Leerlingen mogen alleen aan het VVN praktisch Verkeersexamen deelnemen op een fiets die aan alle wettelijke eisen voldoet. Voorafgaan is dan ook een fietskeuring.

2 reacties
Meer berichten