Logo veldhovensweekblad.nl


"Elk jaar kom ik hier al helemaal vanaf het begin dat de Oranjemakrt gehouden wordt, samen met mijn broer Rook." FOTO: Theo van Sambeek.
"Elk jaar kom ik hier al helemaal vanaf het begin dat de Oranjemakrt gehouden wordt, samen met mijn broer Rook." FOTO: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

'Ik verkoop elk jaar vogelkastjes'

  Human Interest

Naam?

"Mijn naam is Cor van der Wegen."

Geboortedatum?

"Op 4 april 1949 ben ik geboren."

Woont in Veldhoven in?

"Ik woon in wijk de Berkt."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?

"Dat is natuurlijk de Oranjemarkt, bij ons in de Berkt. Daar zit ik al vanaf het begin - en dat is dus nu bijna 25 jaar - met mijn broer aan een kraam vogelhuisjes te verkopen."

Waarom is dit voor jou jouw favoriete plekje?

"Ik vind het heel leuk om bij de kraam te staan en spullen te verkopen. Mijn broer maakt altijd heel veel van hout en elk jaar komt hij hier alvast in de schuur van ons woonhuis bij Severinus de vogelhuisjes brengen. Dan hoeven we ze op de ochtend van de Oranjemarkt alleen nog maar naar de kraam te dragen en neer te zetten. Ik help dan met tasjes open houden, zodat de huisjes erin kunnen. Zo verdien ik er ook geld mee. Onze burgemeester komt hier ook altijd in deze straat. Dat vind ik ook zo leuk. Hij kent heel veel mensen en praat er dan mee."

Kom je hier vaak?

"Elk jaar kom ik hier al helemaal vanaf het begin dat de Oranjemarkt gehouden wordt, samen met mijn broer Rook. En elk weekend bezoekt mijn broer mij ook in mijn woonhuis."

Neem je ook weleens iemand mee naar deze plek en hoe reageert die dan daarop?

"Ja... Rook, die de vogelhuisjes maakt én de leiding van mijn woonhuis, die koffie komt brengen. Of eten, of ijsjes. En soms komen ze er ook gewoon bij zitten. Dat is gezellig. Maar ik ken ook veel andere mensen die hier een kraampje hebben op Koningsdag."

Wil je zelf nog iets anders kwijt over jouw favoriete plekje?

"Ik vind het heel erg jammer dat de Oranjemarkt volgend jaar niet meer in De Berkt gehouden wordt. Maar als ze me vragen met onze kraam naar het Citycentrum te komen, dan ga ik toch wel weer daar naartoe. Ik vind vogelhuisjes verkopen gewoon écht heel erg leuk!"

reageer als eerste
Meer berichten